Kuat Tidur

Betul ke kalau kuat tidur masa preggy ni anak yg bakal dilahirkan nanti akan jadi LEMBAB? mak mertua sy bagitau mcm tu kat husband sy sebab dia cakap sy ni kuat sangat tidur.

93 Các câu trả lời

Mak mertua saya jnis xbrani nk kata apa dkt saya 😂 sbb dia org luar.. Means org boyan.. So dia xtahu sgt pantangg larangg org melayu sini.. So dia buat bodo je.. Mak saya pon takde plk bsing klo kuat tido je.. Abis kita bwak 2 nyawa dlm 1bdn..msti lahh penatt

5y trước

Tu btol.. Mmg penat.. Tipu la siang xtido wlpon sekejap.. Sbb penat.. Sis buat pekak jelaa.. Mmg ade yg kata cmtu.. At least kita buat jgk kerja rumah.. Bukan makan tidur jee

Taklah. Mentua berkias je tu. Biasalah preggy kita jadi kuat tido. Saya pun alaminya. Cuba tahan pun sekejap je termampu. Pastu mesti terlena walaupun sekejap. Dah gayanya perubahan hormon sis. Badan kita aotumatik cepat penat & mengantuk

Masa mngandungkan ank pertama dlu...sy bgn subuh je...lps tu tdo membongkang smpai kul 6ptg...bgn mkn lps tu kul 8/9 mlm dah tdo smpai subuh semula....ank xlembab pon...aktif je..pelajaran pon ok...bab aktif tu selagi xsoh tdo slagi tu la xtdo

Sy prgnant anak pertama kuat tido tp Alhamdulillah xde pulak anak sy lembab.. elok je skarag dh skolah,dapat anugerah pelajar cemerlang 😅.. mulut pun mcm bertih jagung.. xde kene mgena sis, ikut didikan sbenarnye..

Orang tua biasa laa ada je yg x kena, sy ni makan buah oren / epal pon kne bising juga dengn mak mentua, dia kata makan masam2 nanti anak jadi lembab.. Kita dah lah alahan x lalu nak makan apa.. Bila tidur kata malas plak.. Sabar je laa...

5y trước

Ntah mana la dia blaja mkn masam, anak jd lembab 🤦 kalau mknn segera mcm asam boi ke jeruk ke tu ye la, boleh jd.. ni buah2 adoiii

Nonsense. Bila mengandung mmg kita akan mudah berasa letih & memerlukan rehat yg cukup. Doa banyak2,amalkan membaca alquran & solat sunat Mudah2an d kurniakan anak yg soleh solehah cerdik pandai sihat sempurna

dpt suami yg memahami xpe..ni kat rumah sendiri pun xboleh tido..saya kata normal laa org ngandung kuat tido..dia kata caya sgt pama pregnancy segala bagai..dlm alquran xde tulis pun...makan aty jelaa dgr ayat gitu..

4y trước

insyaAllah..akan dibuat ...

Takdalah sis. Saya masa mengandung kuat tidur. Kalau dapat setiap masa saya tidur bngun masa nak makan je. Now anak saya senang sangat nk tidur sebab maknya selalu tidur masa preggy 😂 plus kerja anak saya nak tidur je.

Aduhai takde maknanya saya sendiri pun kuat tido tgh preggy ni. Lagi sekarang jadi cepat penat dan letih. So far sebelum ni pun pernah juga saya ada simptom yg sama ketika mengandung. Anak2 ok je membesar sihat dan aktif.

Bila balik rmh mertua kne rajin2 diri juga bantu di dapur mana perlu.. Dah tolong sikit pergi la berehat. Kadang2 kte mengandung kne tunjuk rajin sikit utk elak org salah sangka..bila drmh sendiri tidur la puas2.

4y trước

Time pregnant tak semua ibu larat buat kerja sis. Badan lain lain. So jangan larr cakap gitu. Kita tak tahu keadaan sebenar.