Kuat Tidur

Betul ke kalau kuat tidur masa preggy ni anak yg bakal dilahirkan nanti akan jadi LEMBAB? mak mertua sy bagitau mcm tu kat husband sy sebab dia cakap sy ni kuat sangat tidur.

93 Các câu trả lời

hahahaha. ada je kuat tidur jadi pandai. takde apa la sis.mitos je tu. anak lembab ke cepat ke itu semua atas cara kita didik dia dan juga pembelajaran dia. cuma kita kena aware awal2 dengan dev anak. jangan percaya. kalau letih tidur je tak jadi masalah pun. nnti kita sakit2 orng lain juga yg risau. saya pun jenis kuat tidur juga.

jangan didengar sangat bende2 tu .. semua nya Tuhan dah aturkan kan , kite prgnant mcm mne .. baby mcm mne , lahir macam mane .. saya pon dgr mcm2 saya YE KAN aje .. tak perlu fikir dan rungsing .. saya dpt tido siang .. saya tido .. malam mmg susah sikit nk tido .. kene pandai2 bahagi masa buat aktiviti sikit then rehat .. 😉

Takde kaitan. Kita tidur sebab Kita penat. Mak mertua sy tggl sekali ngn sy. Kalau nampak sy buat kerja dapur Tak duduk2 ke APA ke mesti suruh p rehat baring-baring. Sebab dia pon penah rasa penatnya mengandung. Mungkin mak mertua sis kurang faham sis. Saba ye. Tapi bg sy, kalau penat, tidur je ok. Ignore yg Tak best tu 🤭

saya da 6 bulan ni kerap jgk la tido siang, org kata ada bagusnya kalau ibu2 prgnnt tido siang, nnti da nak bersalin lg la nk kena pakai bnyak tenaga, nk jaga bby & dgan tak cukup tido mcm2 lah even saya ank 1st tp ada la pngalaman tu masa jaga anak buah dr kecik hihi, nabi kita pun galak kan kita tido sblum zuhur 😊

Suami saya ada bising jugak cakap saya asyik tidur je . Lagi pon kita ni nak menahan muntah , kadang ada ubat yg mengantukkan . Bila dia cerita kat abg long dia yg saya asyik tidur je sampai tak keluar rumah , terus abg long basuh dia . Tengah pregnant ni memang kena byk rehat . Lagi pulak kalau ada morning sickness bagai .

Biasalah tu sis... Sya pun sampai skrg kuat tido jugak. Bukan apa sis bdn kita perlu rehat utk adapt dgn perubahan hormon. Kdg2 kita yh berbadan dua x larat nak berjaga sepnjng masa. Listen to your body. Abaikan lah kata2 Mil sis tu xperlu nak msk kat telinga sgt. For sure when they pregnant time pun mcm ni jugak.

Saya pregnant 4 bulan lebih dahh...asyik tidur jer...MIL ada ckap jugak jngan tidur sngat bngun ambik angin luar sama...tapi kadang badan saya rasa letih sangat...tak boleh duduk lama lama,tak boleh berdiri lama lama...saya buat tak tahu jer...badan kita ,kita sendiri yang tahu macam mana...first baby

Abaikan je sis. Saya pun kuat tidur sampai husband bising. Tak tahan kena bising saya ajak dia pegi check up sekali then ngadu kat doktor husband asyik bising setiap kali saya nak rehat. Last last kena tazkirah. Alhamdulillah tak bunyi dah cuma dia mintak saya jangan tidur time asar maghrib 😁

Baik mak mentua, mak sendiri and husband.. Semua paham time pregnant ni kuat tido siang sbb malam takleh lena. Klau ckp kt husband mengantuk even pukul 6 ptg pun dia suruh g tido 😂 sepanjang scan baby, semua doc ckp baby aktif terlajak 😅 harap keluar nt pun mcm tu lah.

5y trước

Babap je husband tu 🧐 tlg la backup skit2.. bkn nya nk suh melawan ckp mak dia pn.. tp common sense la adoiii

MIL dengki tu..lain kali ajak dia tido sama.. saya pun siang suka tido jugak..sebab malam2 x boleh tido.. alhamdulillah suami paham.. kdg2 tu la masalah bila kita duk rumah mertua kan..saya doakan sis dpt baby yg sihat dan ada rezeki duduk rumah sendiri