Saya sangkut GDM pada 28 weeks, ada yg boleh kongsikan tips pemakanan? Tak sangka sangkut, sblom ok.

Betul ke kalau ibu darah O, anak berisiko dapat kuning tinggi? Kalo ayah pun darah O jugak macamana? Ada yg boleh kongsi? First mom here. Due in 2 weeks, insyaAllah.

1 Trả lời

kuning ni tak kira mak ayah darah o. makcik saya darah b anak dia kuning tinggi. lagipun zaman skrg ni kita makan macam macam tak macam org dulu dulu so mmg 97% baby akan ada kuning. and lagi satu gdm ni kadang sbb pembawakkan. saya preggy kena gdm control makan bagai nak rak but still same je tak turun sangat. siap makan ubat plus insulin. just enjoy the journey of your pregnancy 🤍