Berat badan anda naik mendadak semenjak hamil?

Nêu ý kiến
Ya!
Setakat ini biasa saja

1098 nhiều câu trả lời

28 Các câu trả lời

second trimester rituh ari ari loya muntah pening pale dari 55kg turun 53kg hahaha nie dah nak masuk last trimester alahan makin hilang and selera makan dah ok bile makan banyak sikit je mesti berat naik 2 kali dah jumpe doc sebab berat naik banyak sangat katanya semalam last check up da 60.6kg berat saya

1t trước

Sama sy...3rd trimester berat naik byk...x makan angin pulak...aritu puasa turun berat kena jumpa dr... Skrg naik berat kena amik bacaan tekanan darah selang sehari 🤲

baru checkup ahad aritu, skrg sy dah 34w. berat naek 2kg, berat sy 1.6kg, baby cuma naek 400g. doc terus suruh minum air gula lg skali. aduuiiii 3x kena pregnancy kali ni. harap2 kali ni x sangkut. tp sy perasan, masuk 3rd trmster mmg nafsu mkn membuak2. minum air manis je selalu.asyek lapar je.

saya tgh preggy 1st baby.. masuk 8weeks start takde selera mkn.. skg da 9weeks makin takde selera, mkn sbb fikirkan baby je dan memang kena paksa sgt².. normal ke mcm tu? bju pon macam byk yg longgar dah🥹

saya bukak buku 60kg sekarang 26w dah 65kg 🤣misi pesan jangan makan tgh² malam .. sebulan boleh naik sekurangnya 2kg je .. kita risau makan pun kawal² lah .. nak elak dari minum air gula 🤣🤣

1t trước

saya kawal untuk tak makan tgh² malam sis .. sbb masa awal² pregnant tu tgh malam saya makan sampai berat naik mendadak dekat 2kg .. misi bising

buka buku pink mmg dh sedia2 besar, starting 74kg, skrg jln 32wk+ dekat 10kg+ naik berat 🤣🤣🤣🤣 diam2 ja msa misi tiau 🙈🙈🙈 hrap2 pantang nt turun la berat, lelemaks bkurang 😚

32w = naik 4kg je dari before pregnant. semalam scan baby = berat 2kg-2.2kg note pakar = poor weight gain during pregnancy 😂 next kena buat thyroid test yang entah ke berapa kali nya

berat da naik 11kg🤣 skrg da 31w.. 2 bln berturut2 naik 3kg smpi kna check bp selang sehari selama sebulan🥹 bln lepas naik 1.4kg je.. Alhamdulillah dpt kawal sikit

baru 16 weeks dh Naik 4kg....urmm, ada tak cara nak bagi berat badan tak Naik?bila pregnant ja berat mesti Naik 25kg

1t trước

berat sy pun naik sbb tak boleh tahan lapar. lapar yang amat sangat. doctor kata mungkin side effect from duphaston. now 12w, doctor suruh consume sampai 14w. tgk nnt bila dah stop duphaston masih lapar gila atau tak

penangan raya naik 4kg .. xpsal amik BP selang shri.. sy bru 21w.. hadap ajelh..sendiri melantak xingt dunia.. 🤣🤣🤣

Dulu berat 58kg time first trimester tu demam muntah cirit birit sgt berat drop 53kg , skrng tgh struggle naikkan berat bdn