Tggi 156

Berat naik 64kg from 51kg , week 28 Agak terkjut ..: adakah mummy2 sama macam sy ??

24 Các câu trả lời

tk sma sis sbb dlu alahan truk dari 53 kg trun 44 kg bmi pun merah first ii buka buku pink 😂dhla tnggi 163cm lg la nmpk kurus nk naikkan balik ke 50kg penat sbb tk dpt mkn apa ii skit ii mutah 😅msuk 6 bulan kndungn bru brat bdn naik tp tk bnyk skrg pun 56 kg je tp bdn nmpk kurus prut je yg besar bby yg berat 😂skrg tnggu msa nk bersalin je dh 36 week 5 day😂

Normal. Sy dulu lagi sikit nak obes. 8 bln berat naik terlalu mendadak. Mmg kuat mkn time pregnant. Alhamdulillah drh tinggi, kencing manis suma x de. Minum air gula pun x sangkut. Cuma nurse suruh diet. Tapi x sempat nak diet baby da kuar dulu. Alhamdulillah skrg baby dah 11 bln 😊

3y trước

Sama ✋🏻😅 tu lah nurse pantau hrtu. Igt kan kena kencing manis ke darah tggi ke . Alhmdllh xda apa..

3rd baby nie macam kurang naik berat badan sebelum pregnant berat 68kg je now dah masuk 29 weeks berat baru 72kg saya kurang makan xmacam anak no 1 n no 2 maybe dah tua kot hahaha 🤣

sy skrg 32week naik 13kg..x tahan kna mnm air gula smpai 3x..td jmpa doc,seb baik xlekat kncg manis..hb pn ok..tggu 34week nnti pulak,scan tgk berat baby..kmgkinan baby besar..🤭

3y trước

Hahahahaha.. kann letihhh . Kena smpai 3x . Mujur xd apa2 🥰

Klau bmi normal, biasa naik 10-15kg dlm 9 bln... Klau bmi kurang blh lebih lagi naik.. Biasa la yg sy tau... Sy bmi normal naik 15kg utk 38weeks..dari 45kg to 60kg

Sy naik smp 13kg juga dulu. Msk 3rd tri slow down. Sbb dh x lalu sgt nk mkn. Risau menunggu hr. And cpt sgt rs segah sbb baby dh besar, x blh nk mkn byk sgt dh

sebelum pregnant: 55kg (153cm) sekarang tgh pregnant:69kg (24 weeks) risau jugak sbb berat naik. bila tanya doc dan nurse.. diaorang cakap ok jer.

sya berat 54kg masa booking.. timbang masa 28 minggu 67 kg.. 🤭🤭 skali kena sekolah ngan nurse n next appt kena minum air gula.. hahaha

Sy skrang 28week.. Berat naik cuma 3kg j dr start buka buku.. Masa buka buku. 7 minggu dlu.. 57kg.. Skrang 28 week berat 60kg🤭

Saya dari 50 ke 57.. Skrang 23 weeks.. Tapi masa awal2 tu 2 minggu naik 2 kg.. Skarang dah slow.. 2 minggu dlm 900g je naik..