37 weeks lebih nk pam susu

Berat baby sy dh nk masuk 3.4 harini, klu nk norma delivery kena usaha utk ada contraction dan bukaan jalan. Boleh x sy pam susu utk boost contraction?

4 Các câu trả lời

selagi placenta tak keluar dari bdn @ bersalin, susu xkeluar. and to remind colostrum tak boleh harvest dgn cara pam. cuma hisapan bby sahaja yg boleh ransang.

bru je smlm tgok video nurse labour n delivery.. salah 1 trick utk galakkan contraction pam susu.. tp dlm apps ni mcm byk ckp x bole pam..

8mo trước

actually its nipple stimulation. bukan pam susu keluar. susu takkan keluar, kolostrum yg pekat kena keluar dulu baru susu blh keluar.

buat senaman sis untuk Buka Jalan..adik Saya Hari tu due dah Nak habis dia buat Jalan itik terus pecah ketuban...

banyak berjalan n naik turun tangga sis, byk berjalan ni bole bantu buka bukaan