Siapa kat sini yang pernah ada anak prolonged jaundice?

Berapa minggu ye tempoh paling lama prolonged jaundice ni boleh jadi? Anak saya dah masuk 1 bulan tapi ada kuning lagi. Esok cucuk sebulan sekali dengan check kuning (lagi) . Mata baby still ada kuning2. Bila la nak baik ni baby ?

45 Các câu trả lời

Try kci minum susu kambing beli d famasi karihome nama dia.. anak sy 4 kali saja cek turun lebih 30 40 kalau cek... Dri 199 terus drop ke 88...

5y trước

Bagi minum kt baby ke sis . Atau ibu minum

Baby sy pon mcm tu..da 48hari..kuning 168 check smlm..tp doc da bt test check hati n etc sume clear..so doc kate biar je..as long baby ok..

4y trước

Still kne g cek kuning lg ke wpun da 48 ari

anak sy kuning 3 hari ja... saya bg susu formula NAN PRO da mahal skit.. dan campur susu badan... setiap kali bby myusu mesti berak...

Sy pernah masa anak sulung dulu..sampai 2 bulan masih kuning..tp kuning dia terkawal..xde la sampai kena ambil darah

Anak sy bru chk hr ni. Alhamdulillah trun ke 70. Last week 105. Dah 1bln 6hr hari ni. Tggu doc panggil utk routine chk up.

Sya dulu bagi susu kambing..tapi sebenarnye kena kuat susu kan anak..supaya kuning keluar ngai tahi dan kencing bayi

Konsisten Susu bdn je sis tiap 2jam . Jgn ikut petua2 lain lagi2 yg kena bagi mkn kt baby bahaya ..

Kalau ibu punya darah group Onegatif lambat sama juga ank i lambat turun kena.. ade ambil kencing dgn darah tak

5y trước

Kalau sis bagi susu badan jaga makanan sis something ape yg kita ade kena kuning

Sis kuat kan menyusu je..biar baby kerap berak..wlupun baby tdo, sis bg je setiap 15 minit sekali..

Saya pernah mase anak first, sebulan lebih jgk baru hilang sepenuhnya. Awal2 kena smpai 300 lebih bacaan dia.

5y trước

Kena warded ke masa bacaan 300? Saya nak masuk sebulan bru naik 300. Risau pulak saya..