Jahitan

Berapa lama boleh hilang rasa sakit bekas jahitan lepas bersalin?

5 Các câu trả lời

Brgantung pd org jg tu sis, ada yg cpt n ada yg lmbt.. Sy dlu rasa sakit jahitan mula2 je sakit nak duduk, bersin buang air smua rasa but after three days dah bransur pulih dah x skt blh jln2 sdh hehe.. Ada jg yg smpai mggu2 masih sakit.. Apa pun smga kita smua dipermudahkan amin

Sy jahitan byk smpai kena jahit dlm bilik ot. Dah 2 bulan lebih skrg kdg2 rasa ngilu kt kwsan jahit. Tak boleh lasak sgt. Klau period tu rasa pedih2 sikit. Tp alhandulillah rasanya makin lama mkin baik dah boleh gerak aktif sikit.

Lebih kurang 40-60 hari macam tu..tengok juga kalau byk jahitan mungkin lebih lama, pastu kalau byk bergerak/aktif pun mungkin lebih lama utk ok balik

Sy dlm 1week je rasa skit.. ssh nk ddk jln semua.. then ok dh

2minggu