hye mamy² semua..klau yang bru pregnant blh mkn asid folid ni takk.??

Beby first..blh mkn tak asid folic nihh

hye mamy² semua..klau yang bru pregnant blh mkn asid folid ni takk.??
12 Các câu trả lời

Doc bagi saya ubat ni masa saya first check up. Masa tu kandungan baru 6 minggu. Makan sebiji sehari. Saya makan ok je. Bila cek darah, semua ok. Alhamdulillah. Masih continue dgn ubat ni. Sambil tambah ubat kalsium sbb saya xboleh minum susu.

Sya pun mkn yg ini dgn yg jenama appeton sbb doct ckp ini hanya500 mg ibu hamil kena mkn 1mg..so saya tmbh jenama appeton 400mg jd semua 900mg sya mkn..nw dah 13weeks..

Sy pnh mkn. Cuma sis kene add folic acid lain sbb kndungan dlm tu kurg.

Setakat ni, saya makan acid folic yg kk provide je 🤗

Memang kene mkn folic acid mmy.utk tmbh darah

Saya ada mkan ni..sblm doc bagi obimin

asid folic mmg kna mnum ..

Wajib mkn sehari sebiji

Saya pun makan yg nie

Sebiji sehari