Ultrasound scan

Hi beautiful mommies, biasa mommies semua pergi scan week ke berapa ye untuk sahkan kehamilan?

14 Các câu trả lời

Saya mula2 cek sendiri je . Beli test kt farmasi , then tggu la sampai 9mggu , sbb masa 9 mggu tu scan dh nmpk bentuk baby . Tapi kecik jella , yg penting masa tu dh nmpk jantung baby , then next masa kandungan dh 12w bru gi buka buku pink .. hehehe .. Alhamdulillah , skrg tggu masa je nk bersalin 😊

test upt dkat rumah masa 4weeks. bila da kluar tanda spotting. msuk 6 weeks, br sy gi confirm dgn doktor. klinik swasta.

hi sis..biasa check double line dh pekat..or dlm 7weeks ke atas boleh pegi scan dh. tkot awal2 xnmpk sgt..

9w...sbb xnk terasa stress klu scan awal, kntung xnmpk la, baby xdk la...tu smua buat skit kpala...

6w, xnmpk urine +ve, suspek ectopic,8w scan nmpk dah degup jantung, alhmdulillah

Sy 12 weeks. Msa p 9 weeks. Nurse suru dtg blik msa 12 weeks.

7w..scan trus nmpk skli heartbeat.

saya pergi masa 10 weeks

sy g mase 15week

refer this