6bulan bby makan apa

Bby xlme dh nk msok 6bulan,excited sngt tp bsye nye first mkanan bby nk kne bg ap ye#ingintahu #firstmom #firstbaby #pleasehelp #seriusnanya #bantusharing

2 Các câu trả lời

Boleh start dengan Cerelac dulu. Dia 6mth above tp baby saya start awal 5mth mcmtu. Bancuh dulu dengan susu cuba bagi baby minum dgn botol dan tengok berak semua okay tak. If okay semua means perut baby dah ready tak sembelit. Then baru bancuh cerelac tu bg makan dgn sudu baby. Start cair dulu baru lama lama kurangkan air. Dia ada byk perisa. Beras+susu/ beras+soya/ beras+sayuran. Blh try susu dulu dan soya. Perut tak terkejut

2y trước

a.ah..td bru blik dri checkup 5bln pn misi ad ckp nti msok 6bln bg bbur kosong dlu..then bru tmbh syur..dy ckp jgn bg nestum..sbb ad gula

Pengenalan, bubur nasi kosong, dan buah-buahan sebagai snacking. Tiada garam/gula atau perasa tambahan. Boleh juga perkenalkan air masak kepada baby. Puan boleh refer buku baby (kalau ada), if ada facebook, sila join group Happy Baby Food Malaysia. Banyak info, menu dan ilmu pemakanan baby.

2y trước

terima kasih ye