jaundis

Hi bby sya da nk msuk sebulan ..tpi kuning masi ada..bacaan tadi 114 ..ada tak sesiapa yg mcm ni..jaundis lama sangat..huhu

35 Các câu trả lời

tk de pengalaman baby kn kuning...ank da 3 tp sorg pun tk kn kuning sy plk darah o..tp masa brsalin sy amal kn mkn kurma.ni tngh tggu kelahiran ank no 4 hrp tak kn kuning la...

Kadang² baby yg kuningnya lambat turun salah satu faktornya sebab jenis kumpulan darah ibu pun ye..klu darah o lg kuat dpt jaundice. Nurse tempat sy bagitau mcm tu.

Hi mommy, cuba cari supplement yang boleh banyakkan susu ibu seperti susu kurma, susu kambing. Bayi yang kuat menyusu badan cepat turun juandis.

Ibu ken rajin susukan setiap 2 jam.. 3 anak saya buat ni je..tapi letih la kita x cukup rehat jadinya. Alhamdulillah biasa seminggu da bebas jaundis.

Sama la anak first saya kuning sampai habis pantang. Ni anak yg second pun dah hari ke 15 bacaan masih 188. Nanti 3 sept kena pegi klinik check lagi.

Ce minum susu kambing kak, yg tepung pun blh,lepas tu bf anak.. InsyaAllah ok.. Satu lagi jgn mkn/minum herba2 mcm lada hitam,kunyit,halia

Kerapkan penyusuan sis. Supaya baby kerap kencing n berak. X payah la bagi baby ini itu. Perut baby x sesuai lagi. Just bagi susu je

Same ngn baby sy.. smpi sebulan.. siap warded n sbb gula kurng.. mmg kne bg susu, berak kencing kerap br trun..

Anak sy kuning lama.... Sy mandikan dengan air ramasan daun kuchai... Setiap pg.. Alhamdulillah kuning hilang

try mandikan with aloe vera.. sapu bahagian dalam mcm sabun. Nenek I try for my baby..cepat turn in 3 weeks