sembelit

Bby bru 8mth+ da dua ari dia meneran tp kluar taik kcik2 je..sembelit ke tu?bawa pegi klinik ke atau ada ptua ibu2 bgi dia berak lawas?

2 Các câu trả lời

Sembelit lah tu. Urut perut I ❤ U. Buat exercise utk baby macam kayuh basikal tu utk pergerakan mknn dlm usus. Klu susah nak membuang juga, sapu lubang punggung dengan vco/minyak zaitun dengan cotton bud. Next time bagi puri buah/sayur. Letak 1sudu teh minyak zaitun @vco dlm bubur baby.

5y trước

Buah apa yg sesuai dgn umur bby?

Boleh bagi buah naga, prun, betik untuk bagi anak lawas. Pear