ada soalan berkenaan penyusuan botol

bby 4bulan, minum fm lactogen mmg tak pernah tukar sejak lahir genap naik bulan ni dia hisap puting botol tapi sekejap je lepas tu menangis meraung taknak kalau susu badan yg dlm botol dia minum, tak habis tapi dia minum la possible ke tu tanda dia dh tak suka rasa susu lactogen tu? adakah ini mksudnya sy kena tkr susu? tq sudi jwb info tmbahan bby mixed feeding, tapi mostly direct feeding. berak sehari sekali kadang-kadang dua tiga hari sekali.

1 Trả lời

Dah cuba bagi suami atau family members yang feed baby?

1mo trước

sekarang anak saya cutikan sebab dia tak berapa sihat.. takut nak bagi pengasuh jaga.. dah seminggu dia cuti, seminggu tu jugak la dia luak balik susu tepung pengasuh dia kata ok dia minum cuma ada time dia memang takmau minum seram sejuk juga saya ebm pulak bby nak suam-suam pengasuhnya tak minat guna milk warmer aduuu masalah betul last sekali saya bagi susu tepung suami nak try susu lain katanya dia kata mungkin bby tak suka rasa lactogen tu masalahnya mana ada susu tepung yang rasa macam susu ibu huhu