bedong

Bayi ga di bedong nanti jalannya O? Bener ga bund?

42 Các câu trả lời

di bedong itu tujuannya biar bayinya anget bun. memang bayi kalau baru lagir kakinya memang seperti O. dan bahaya juga kalau bedongnya terlalu kenceng.

Mitos mom.. Bayi baru lahir kakinya O krn bawaan waktu dalam rahim. Makin besar akan berangsur lurus & ga ada hubungannya dg bedong

Mitos bun.....anak pertama saya d.bedong smpe 1 minggu az...... sekarang umur nya sdh 5 thn lbh alhamdulillah jln nya normal kok

Ga bun...bedong fungsinya biar dede' anget itu pun pakenya ga boleh kenceng2 karena bisa ganggu pernafasan dede'

Mitoos.. Bayi orang luar negri ga dibedong.. Apa warga disana banyak yang jalan kaki nya O??

Ankku jg sejak lahir gak prnh tk bedong hufft. Alhmdulilah klo trnyta mitos

Kaki O bukan krna bedong tp krna selama hamilnya kurang vitamin dan kalsium

g bunn...bedong itu untuk menghangatkan suhu babynya...

Gk kok bun itu cuma mitos,,anak dibedong biar anget aja

Mitos, bule kaga dibedong bagus2aja jalannya