Berapa kali sehari bayi umur 6bulan + makan? Berapa banyak potion sekali makan?

Bayi umur 6bulan tapi tak berapa nak makan masa suap. 2-3 sudu sahaja terus tolak. Bayi suka menyusu dari makan. Buntu saya.

2 Các câu trả lời

2kli main meal (lunch, dinner), snek in between (puri buah or buah hancur letak dlm feeder) .. klau nk ikut ckup je tu sis 2 3sudu, bg dia kenal dulu rse² baru .. buat 3/4 days rule, dia akan biasa dgn rse Tu n mgkin boleh dpt 5 6sudu skli mkn .. utk awal² mmg bby akan tolak sbb dia x biasa, sis jgn risau ye .. sbb 6bulan ni, mkn bukan yg utama lgi utk dia, just kita bru nk knalkan kt dia .. terus kan mencuba, n teruskan penyusuan 🥰🙏

7mo trước

permulaan yg baik dh tu awak 🥰 abaikan mulut2 org, teruskan rutin utk baby .. awak dh buat yg terbaik tu 🤍🤍

It is OK. Dia baru kenal makan beberapa hari. Lagipun penyusuan masih utama bagi umur 1 tahun ke bawah. Teruskan offer dia makan dgn kasih sayang. Buat 4 days rule. Boleh join group FB Happy Baby Food Malaysia untuk info bermanfaat

7mo trước

Sama2