Bayi beralih bulan.

Bayi sy berumur 1bulan 25hari. Sejak minggu lepas die susah utk tidur mlm. Kerap merengek. Bila dah menyusu die xnak letak kat tilam. Sebelum ni elok je die tido walau kerap terjaga. Kenape ye? Sy xpasti samada ni fasa peralihan bulan utk bayi atau x

3 Các câu trả lời

Mungkin fasa beralih bulan tu puan. Anak saya nak masuk 2 bulan dah terbalik waktu tidur dia sampai la ke 3 bulan. Memang malam berjaga je dia , nak dekat 4,5 pagi baru dia nak lelap sampai la tengah hari 😅 penat sikit la bila baby nak beralih bulan ni. Kita kena jaga mindset supaya tak stress layankan waktu baby . masuk 4 bulan baru tido ikut waktu normal. Baby baru nak sesuaikan waktu tido dia tu 😊

betul sis, kalau sebelum ni elok je takde angin takde ribut..tiba² meragam memang fasa beralih bulan..normal lagi2 masuk umur 1bulan,3bulan,6bulan..

Anak2 sy pun cmtu..saboo jelah bila depa tukar jadual tido + mrengek aje.. skrg dh 9bulan msih xtdo malam dan kuat merap jugak.😅