Perkembangan 11 bulan

Hai mommies. Anak sy esok masuk 11 bulan dah tapi masih belum pandai merangkak. Dia cuma akan mengensot mcm askar tgh buat latihan tu. Dia dah boleh berdiri dengan cara berpegang pada sofa,tiang atau apa² yg boleh dipaut. Adakah normal? Ada tak anak² mommies yg skip part merangkak? Risau jgk,kalau boleh x nak dia skip mana² perkembangan. Dh byk kali buat tummy time angkat punggung dia bagi duduk dlm posisi merangkak,tapi dia still akan jatuhkan badan dalam posisi meniarap#firstmom

1 Trả lời

Kalau dia skip merangkak sis boleh je main2 merangkak dgn dia nnt jgn risau.