Bayi pramatang

Bayi saya pramatang 30 minggu sekarang di wad NHDU soalan saya sekrg bila boleh dibenarkan kluar ya? siapa yg ada pengalaman mengalami mohon pencerahan.

1 Trả lời

biasa bby blh discharge bila beratnya dh capai 1.8kg.jika bwh dri tu msih kena stay dkt nicu dan msih perlu dpantau oleh pakar... mcm sy dlu ank lahir pd 34 minggu..lahir 2.1kg sbb dia bby prem.jd kena tahan tuk on antibiotik n tgk paru2 dia ok or x...kmdian berat bdn dia drop bila xsesuai dgn susu prem misi suapkan..jd dia alami cirit birit hngga berat bdn drop jd 1.9kg..tp ank sy stay selama 17hari shj...jika ank puan dh achieve berat 1.8kg in shaa Allah bby dh blh discharge..jnji bby selalu berak n kencing dh ok dh...puan kena kerap bg dia susu bdn jika nk berat dia cpt naik...mcm sy dlu sy hntr susu bdn sy sblm sy dpt admit bersm dgn anak stay bersm dkt nicu..mg dpmudahkan segala urusan puan..Allahuma aamiin