kulat susu

bayi saya msa 1 bulan sy prsan lidah dia ada putih2 trmasok bibir dan llangit. sy bwak pi kids specialise mmg confirm oral thrush. bgi gel tuk sapu lam mulut. baik mmg baik, tapi sminggu dua lepas tu dtg balek. skrg bby dh 2 bln pun still dtg balek kulat tu kat lam mulut tepi pipi. apa sy nk buat? xkn nk brgantung ngn ubat smpai dia pndai gsok gigi? ibu2 ada pndpt x punca2 dan pnyelesaian? #firstbaby

1 Trả lời

Hi mommy. Boleh cuba guna tuala yang dilembabkan dengan air lalu lap pada tempat yang ada kulat susu tersebut. Kalau tebal nanti baby dah lama-lama takut taknak menyusu. Moga berhasil.