Bayi tak bangun mlm menyusu

Bayi saya 4 bulan 11 hari. Malam tadi dia dah x bangun mlm utk menyusu sampai la 6pg. Normal ke? Soalan 2, kalau baby dh x menyusu mlm hari, kita kne pam jugak ke or xperlu? Effect tak kuantiti susu badan?

2 Các câu trả lời

No. 1, paed anak saya ckp normal & since 3 months lagi anak saya mcm tu jenis tidur malam lama. mommy daddy dia pun auto cukup tidur cos malam tak diganggu. Asalkan berat dia naik cantik. Anak saya lahir 36w, 4months dah 7kg. Paed ckp jgn kejut malam cos tidur yg cukup pun contribute to her ideal weight. No. 2, yes kalau kerap dibiarkan nen almost bengkak tanpa pump mmg boleh buatkan susu drop. Kalau gap lama sampai 4 5 jam tak pump pun sama boleh drop. So part ni mommy kena sacrifice sikit 20 mins pump 2 3 pagi.

Normal je. Ya kena pam/ marmet selang 3 jam. Dah rasa bengkak susu kan..