Tali pusat lambat kering

Bayi nak masuk 2 minggu tapi tali pusat belum kering, adakah pemakanan ibu penyebab tali pusat lambat kering? #firstbaby #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Tali pusat bayi tiada kaitan dengan pemakanan si ibu.. yang berkaitan adalah cara penjagaanya,lepas Mandi better lap kering2 dengan tuala atau kapas jangan bagi ada air pun,pastu cuci dengan ubat yang klinik bekalkan..make sure kapas tu basah sepenuhnya,tonyoh lah dekat pusat baby tu..titik2 kan ubat tu extra pun Tak pe sebab Ia mudah kering. pampers pakai bawah pusat bayi,jangan pakai atas pusat memang Lambert..lah nak kering sebab nanti terkepam. Selamat mencuba✌️

Ada sapu ubat yg hospital bagi tak?