ibu gdm

baru2 ni sy didapati mngalami msalah kandungan gula yg tinggi . shingga sy trpaksa ambil 7x cucukan utk bcaan gula dlm darah . ad tips tak utk kurangkan bcaan gula yg tinggi sblum sy terpaksa kena ambil suntikan insulin ?

6 Các câu trả lời

sya gdm bacaan bsp sya alhamdulillah ok .cuma kdg2 berat sya naik .sya byak minum air kosong makan sayur dan sya dalam seminggu dalam 2 /3 hari sya makan peria .Dan sejak sya gdm sya dikira x ambil minuman manis2 .semoga manfaat untuk sis

sy gdm on metaformin n insulin,sy mkn biasa jak yg penting kurang makan manis2..tak ada tips lain memang bacaan tetap tinggi walaupun control..😁😁

4y trước

fyda betul tu..😁😁

Amalkan pemakanan seimbang. Elakkan minuman manis.

minum air masak byk2. buat senaman ringan.

Contral diet sis..aku pun gdm..

amalkan makan sayur kelor