Minum milo boleh buat HB drop ke?

Baru2 ni ada baca pengalaman org lain minum milo dgn coffee boleh buat HB drop. Betul ke? Lately ni sy suka sgt minum milo. Setiap hari tak boleh missed. Minggu depan pulak next checkup kk. Risau je.

7 Các câu trả lời

memg blh drop....mcm saya hari yg nak pergi klnik 2hari sebelum sy xkan minum....lg 1 kalau minum milo je blh sembelit , kurg kan sikit '...insyallah hb pun ok nanti....yg penting ubat tmbh darah makan

Dah 2 kali hb drop 10.4 dgn 10.2. Nurse tanya ada minum caffeine ke, mmg kebetulan sy minum zuss coffee sehari sebelum checkup, 2 kali plak tu menyesal betul 🥴

Betul lately pun saya asyik nak minum milo je😫. Tapi kena kurangkan lah sikit, nanti hb sangkut pun susah juga.

Ya, betul. Milo (chocolate), coffee, tea ada kafein. Kena elakkan minuman yang berkafein untuk hb low.

tak sure dalam Milo sebab dah lama tak minum Milo tapi kalau choc ada caffeine, yes boleh ganggu hb.

Ya. Kene minum air masak. Jus buah. Susu sahaja

sy ok je pagi petang malam.. atas 12hb sy