Awal kehamilan consume susu goatgeos bole ke?

Baru ni test pregnancy 19/11 dah 2 line. Tak yakin pastu esoknya 20/11 try buat lagi pun same 2 line. Last period 9/10 mengikut tu dah 6weeks 5days. Nak tnya, susu goatgeos coklat ni sesuai tak untu awal kehamilan? #bantusharing #firstbaby

Awal kehamilan consume susu goatgeos bole ke?
5 Các câu trả lời

Yg ni sy tak pasti. Tapi sy prnh tanya misi pasal susu higoat dgn susu khas preggy tuh. Doc ckap susu higoat klau tak manis boleh je takde masalah. Kalau susu lembu dia suruh sy mnum susu biasa je. Yg family boleh mnum mcm tuh. Sbb susu preggy lagi bnyak gula. So skrg sy tukar2 minum higoat n fernleaf. Sis kena tanya doc. Jngan mnum susu yg untuk kenyang lahh. Untuk buang toksid dlm badan lah. Lagi2 utk diet diet nihh. Tak semua sesuai dgn badan n kandungan. Semoga sis n kandungan sihat dan kuat okeyy.

Mengandung ni sebaiknya tanya pd yg lebih arif.. ikutkan susu ni kita ambil utk topup keperluan yg kita xambil dlm diet seharian atau ada kes² yg perlu minuman tambahan ni mcm ada ibu fia xlalu mkn mnum pastu blh mnum susu je sampai hilang alahan dia.. atau pun kurang zat nutrisi ke kan.. kalau ada gdm mmg xdigalakkan.. apa² better consult dgn doktor dulu la ya

2y trước

orite thankyou info

xsesuai sis. better jgn mnum dlu sbb takut panas n xsesuai dgn badan. sye sndri jual susu goatgeos. start pregnant sye stop minum. semua susu2 yg brtepung sye xmnum esp awal2 pregnant ni kena jaga makan minum betul2 sbb sensitive. susu fresh milk better.

2y trước

orite thankyou info.

nak selamat sebelom awak consume pape. minta doctor advise. bawak susu ni dn tnya doctor. nak lagi selamat amalkan pemakanan real food.

Xsesuai https://chat.whatsapp.com/FePISVxmiCVFZ3Y3DM03L0 Group pregnant 2023, selamat datanggg ❤️

2y trước

Boleh