Pregnant ke tak?

Baru ni sya ad buat pregtest beli kdai eco je naik 2line samar,tpi blum lambat uzur lgi tpi tkut yg eco punye xbetul sya beli pregtest kat watson naik lgi terang sya bdn lain tu yg test awal nk jage2,tpi adkah sya lekat dah bleh prgi scan ke tggu delay period dulu?sbb blum preg haritu sya ad +ve gbs ni buat sya risau sebab gtal2 kan buang air kecil kuar keputihan ketul2 kuning susu camne ye perlu scan cepat tak sbb gbs ni risau pulak saya..tlong ibu2 bg pndpat yg ank first sya ok je,,

Pregnant ke tak?
10 Các câu trả lời

Alhamdulilah,awk pregnant ni..terang dah upt tu..tahniah..sy gbs carrier jgk..buat masa skrg mmg xon antibiotik pon lagi,tunggu masa bsalin nanti..doktor cuma akan bagi ubat insert kt bawah tu je,yg boleh elakkn jangkitan kuman sbb keputihan byk dan berketul2..jgn risau,yang penting kena maklumkan kat nurse dan doktor yg kita + gbs..skrang kalau awak scan pon xakan nampak kantung pon lg,sbb masih awal..tunggu la 7/8 week baru scan ya..semoga journey pregnancy sis dipermudahkan Allah..🤲🏻

12mo trước

trmeskih.oh yeke,,sya +ve gbs sebelum pregnant,sya pergi klnik dia swab balik kat bwah nk tgk gbs lagi ke kptihan lain,,mntk2 ok lah sya ad gbs air kencing sllu ktr xslse pde prut,jdi sya tkut risiko klu btul2 pregnant,,dktr pun bg ubat insert kat bawah je kelamarin slpas swab,sya xscan lgi fkir xnmpak lgi kan tpi main d fkiran ad tak bby dlam prut ni ek lagi tu xscan mcm tulah duk dk fkir je..smge d permudhkan urusan awak jgak,,aamiin.

kalau once ada gbs. mmg next pregnancy kita doctor akan declare gbs carrier. sy rasa awak ptot ke kk. inform nurse yg previous awak ada gbs. dn sekarang keputihan awak mcm mana semua. atleast boleh buka buku awal. semoga urusan awak dipermudahkan❤️❤️🌻

12mo trước

aamiin.trme ksih,smge berbalik pde awak🥰

gbs ni bahaya waktu nak bersalin nanti. sekarang, masa mengandung tak de apa2 effect pon. nanti dah masuk pital ckp kt doktor ada +ev gbs nnti diorg masuk anti biotik. kalau tak jangkitan kuman gbs tu lekat kat baby risiko paling tinggi yg sy penah dgr bby meninggal.

12mo trước

keputihan gbs,,gtal gler klau ad kptihan kat dlm.nk cakap detail pun xthu

lebih baik sis check up,takut ada risiko pula,kalau tengok testpack tu Alhamdulillah congrats sis preg lah tu.

12mo trước

ok trme ksih

positive.. take care dear.. have a good rest😊

Tahniah semoga dipermudahkan ☺️

12mo trước

terima kasih,,aamiin,smge d permudhkan urusan awak jgak.aamiin

last period sis bila ni

12mo trước

oh sy 30/8 upt positive jugak

👍

pregnant ni

12mo trước

trme kasih wakk

pregnant

12mo trước

ok trme ksih