pergerakan baby

baru masuk 17weeks..normal ke x rasa lansung pergerakan baby

2 Các câu trả lời

Normal tu, jangan risau. Saya share experience saya kat sini ye ✌🏻😊 Setiap individu tu berbeza. Saya sendiri start rasa pergerakan baby masa dah 20 weeks lebih. Tapi dah lupa the exact week sebab tahun 2019😅. Sebab anak 1st, saya tak tau rasa pergerakan baby tu mcm mana. Rupanya yg mcm ombak kecik / pergerakan kecil yg kita rasa kat perut. Masa saya start rasa pergerakan baby, tu pun sikit2 je rasa 😂😅. Bila check up dekat kk, nurse yg check pergerakan baby siap cakap, "hello baby.. Hello baby. Tidur ke? Tenang betul ye anak awak ni" 😂😂. Nurse pun tak dapat rasa sangat bila pegang perut. Dalam hati saya sempat jugak cakap, "Alhamdulillah, anak saya ni anak yg memudahkan mak dia, sejak dari dalam kandungan lagi. Alhamdulillah 3x, rezeki." Alhamdulillah, anak sihat je. Bila scan, doktor cakap normal je. Sekarang dah umur 1 tahun 3 bulan pun. Kalau nak kepastian, boleh tanya doktor masa checkup atau terus ke mana2 klinik. Semoga dipermudahkan urusan dan selamat semuanya. Allahumma Aamiin 🤲🏻 #TAPsupermoms

sy bru msuk 18week. blm rasa jugak pegerakan baby. tp pikir yg baik2 je skng, mngkin lambt kot rasa