stress

Baru lepas scan.doc cakap kemungkinan janin tak menjadi atau berkembang.now preggy around 5 or 6weeks.ada ibu² yg alami problem mcm ni? Ape yg ibu² buat? Sy baru tau preggy 4hari lps.5/11 ritu sy ada buat xray dan juga makan ubat kerana ada mslh kesihatan.

9 Các câu trả lời

sy pernah jdi mcm ni jugak, mmg rse down sgt, mse scan tu dlm 4 mnggu, bile scan mmg tk nmpk, scan dkt bawah, bru nmpk, tu pon doctor cakap kdudukan dia mcm nk jatuh, tp sy dan suami still fikir positif, kiteorg anggap yg baby sy masih kecik lgi, tk lme lepas tu, ade kluar spotting ,esok tu kluar lgi, 3hri bturut2 kluar drh, ade rse sakit2 perut, sy pegi emergency, tk sempat jumpa doc, kntung dah keluar sndiri ,sedih sgt mse tu, mcm tk pcaya 😭 ,stahun lebih sy tggu, tp tkde rezeki, lepas pantang, sy tk period, 2mnggu delay, hri2 sy try check upt, ade skli tu, sy check, negatif, esok tu bru nmpk line positif, tp kabur sgt, sy tunjuk dkt suami, dia mcm tkpcye dkt sy , sbb dia tknk bharap dah, tk lme tu, sy check lgi, mmg positif, alhamdulillah allah gntikan balik ape yg dia dah ambik, ade yg ckp klu bby tu still ade, mngkin dia tk sempurna, skrg sy prgnnt nk msok 10mnggu ,ape2 pon, byk kan bdoa ,jge diri, sy doakan kndungan awak sihat 😊

Sabar dulu...ikutkn kes sy, last period 9w4d...msa scan dkt KK nmpk kantung sja, Dr scan kjap je xsmpai 5min, sy pun xsempat nk tgok...then trus refer g hosp besar utk buat scan bwah...msa dkt hosp scan dri bwah still same result kantung ada, tp baby+heartbeat xde...dkt msin scan 6w5d beza ngn period sy...sy sdapkan hati jer...Dr ckp, myb missed miscarriage... Tp bg lg 3mggu utk repeat scan...skrg sy brdoa shaja tgu next scan...stakat ni Alhamdulillah xde bleeding ap2...slama 3mggu ni mmg trpkir je, tp keep positf ad rzeqi..

5y trước

Ye ke? Dh buat repeat scan ka?

Kantung membesar x puan?? Kes sy pn mcm puan jg, baru ni scan kali kedua kt pakar pn masih nmpk kantung je, tp kantung membesar then klu nk ikot LMP kndgn dh 7w2d masa tu. Doc ckp if kantung membesar possibilities utk kndgn tu menjadi tinggi in sya allah. Semoga dipermudahkan urusan sis dan urusan saya in sya allah..

Kalau doc ckp kemungkinan, sis abaikan dulu semua rasa gelisah tu . Baby ni dia akan kuat dlm rahim kalau ibu dia keep buat yg terbaik untuk baby dari segi menjaga mood dan pemakanan.. inshaaAllah semua okey 🤲 aamiin.. jaga kesihatan ya . Jgn lasak2 . 😊

Penah juga ms 7w aritu doc scan ckp kantung je then panic husband suh g specialist doc tekan kuat ckit nmpk ada baby n heartbeat.. subahanallah ms tu mnitik air mata..

Tunggu puan andai kata tak menjadi normally dia akan turun sendiri. Puan jangan terlalu tertekan, nanti effect pada emosi puan nanti.

5y trước

In Shaa Allah puan... Jangan terlalu fikir dan saya doakan semoga urusan puan dipermudahkan

Sabar sis... tggu masa dlu... dia ckp kemungkinan x semestinya confirm lagi. Check in next check up

sama kes sy...5 weeks...doc scan ckp kandungan xmenjadi...xlama lepas tu sy period...😥...

Ye ker...biasa ada kantung jer