Rasa nak bunuh diri

Baru lepas gaduh dengan husband pasal duit BPN . Betul ke dah masuk? Terasa juga diri nih macam di ambil kesempatan . Hsbnd saya kerja dengan mak dia so kira nya kerja sendiri atas family lah . Gaji adalah 1200. Saya tak bagi dia pakai duit BPN tuh . Dia cakap duit tuh duit bersama bukan untuk saya sorang . Sebelum nih saya kerja sekali dengan dia dekat kedai makan mak dia tulah kan . Duit mengasuh anak saya keluarkan , susu pampers anak saya keluarkan, beli barang dapur pun duit saya . Duit dia habis tak tahu buat apa . Siket pun kami tak boleh nak saving lagi walaupun 100 dalam bank . Gila papa kedana betul kami nih. Duit BPN sebelum nih pun habis dah pakai bayar duit pinjam along (saya tak tahu pasal dia buat pinjaman tahu pun last minit dia cakap terdesak nak pakai duit) . Dalam miskin miskin kami boleh dia pakai phone mahal Rog2 , boleh makan bugger hari hari tiap malam, boleh beli patung bodo onepeace dekat 100 ringget semua tuh . Saya nih kalau tak ada duit jangan cakap lah dekat husband pamper anak habis , susu anak habis semua tuh . Tadi dia marah saya dia cakap lepas nih duit dia duit dia , nak duit cari sendiri . Tuh husband sendiri cakap bukan pakwe . Meleleh air mata nih , gugur jantung saya . Rasa nak minum clorox je .

76 Các câu trả lời

Kebanyakan rumah tangga mesti bermasalah tang duit. selalu isteri byk berkorban. Adik kena kuat ya. Kalau bunuh diri pun tak guna. Kesian kat anak. Fikir positif. Kita susah, ada orang lg susah dari kita. Akak menulis pun berdasarkan pengalaman

Buang mase bunuh diri sebab laki macam tu sis. Kalau dia dah cakap macam tu. Percaya lah, rezeki dia takkan pernah berkat pun. InshaAllah, sis kene kuat. Allah ade untuk mendengar. Jangan pernah mengalah. Kuat demi anak2 ye ☺️.

sis, sabar ye. jangan ikut kata hati nak bunuh diri. kesian anak2. sis baik, sis dah cuba yg terbaik kan. sis doa banyak2 ye. kami kat sini semua support sis. kami doakan sis diberikan jalan keluar untuk masalah yg berlaku.

sabar sis semua tu dugaan....sy pun sentiasa dlm ujian umhtgga😥kdg pendam sendiri...tgh MLM manggis sorg2 mgngkn nasib..ank 3 nk msk 4...semoga kita jadi isteri yg kuat dan sbr...aamiin

Kadang bila fkir bab duit nie rasa myesal plk kahwin bila dpt suami yg pentingkan diri sendiri..fkir jgk duit gaji kemana kenapa duit yg diberi plk digunakan utk diri sndiri pttnya berkongsi

ini lagi depress saya rasa awak kena bawak suami g pejabat agama biar pejabat agama yang tentukan apa dia sebagai suami perlu buat kepada isteri , suami awk ni dia berjiwa bujang lagi

sis seorg yg kuat dan tabah bwk bincng gn suami dlu dan minta kata putus. klau tak ad jodoh insyallah, jodoh puan ada mungkin bkn dgn suami tp dgn org lain.

saya nasihatkan kalau laki perangai macam ni,ambik lah perancang..x guna beranak ramai kalau laki x nak tanggungjawap..sekian

4y trước

Betul laaa. Anak tu mmg rezeki Allah. Tp kalau bapaknya tak btggjwb. Buat apa anak ramai2 dgn dia.

jgn fikir nk bunuh diri..anak x dpt syurga pon x dpt..dia sedap2 je kahwin baru..fikir mcm mane nk majukan diri..

bila isteri tolong apa yg jadi tanggungjawab suami...da jadi tugas pulak...tak bersyukur langsung..tak guna btol..sorry la emosi pulak