9 Weeks Pregnancy.

Baru la tahu betapa dugaan nya bila mengandung. Dgn alahan, muntah, sakit kepala tak boleh tido. Boleh dikatakan hari2 menangis sebab badan ni tak boleh nk makan itu ini sebab lepastu mesti muntah. Husband kadang sampai giveup tak tau nk buat apa. Ada hikmah jugak PKP ni jadi suami selalu ada kat rumah. Tapi sebenarnya sy salute kan ibu2 yg mengandung kat luar sana tapi kena handle alahan, morning sickness yg melampau walaupun dia bekerja. Sy yg housewife ni pon rasa nk pitam dah. Moga allah swt permudahkan urusan ibu2 yg hamil ya ☺️

27 Các câu trả lời

Bersabar saja la kita sis..cuma skrg sya kurang alahan,sakit pinggang,sakit tulang belakang,perut mengeras dan masuk angin tu sya hadap skrg😅

Macam sy masa alahan. Suami cuba cr benda yg sy boleh mkn. Tapi muntah jgak. Smpai keluar masuk hospital.. Masuk mggu ke20 br okay. Now dah 29week

sabar ye sis, sy first trimester mmg rasa down ya amat tp start masuk 2nd trimister alhamdulillah rasa mcm bernyawa balik 😅

4y trước

In sha allah harap2 mcm tu. Kalau bole nak start mkn sebab berat badan turun sgt. Apa je tak lalu sebab muntah punya pasal. 😅

Sabar ya.. time mkn jgn mkn bnyk. Ambil rasa ja... Nnt rehat 30 minit or 1jam,mkn lg.. jgn sekali mkn quantity bnyk.

Itu Bru lgi..nanty dh besar sikit kandungan kaki plk sakit.krem..sy sampai nanges2 x boleh berjln kaki krem

Sy bekerja. Nasib sakit Nye dtg wktu mlm. Muntah. Sakit kepala. Kdg perut x selesa. Serba x kena.

Sama dengan saya sis.. Tak tau da nk wat cmne. Mnum air pn muntah..

Allahumma Aamiin. Semoga sis dipermudahkan urusan ye 🤲🏻

Amin..semoga di permudahkan urusan semua ibu2 d bakal ibu

Itulah antara peranan suami bila isteri sah preggy

4y trước

Betul tu. Walaupun kadang suami sy mcm tak membantu pon sebab dia pon pening nk layan alahan kita ni 😅