HB yg penting ke Berat yg penting..??

Baru g chekup semalam.. HB turun skit dari 11.4 ke 11.1...pastu berat naik dlm sebulan 2kilo..pastu nurse cakap kena dtg lg 2minggu..aduhhh..xlarat nk g klinik sebulan 2kali..nk tanya skng ni salahnya di mana yea.. HB ke berat badan..??

2 Các câu trả lời

2 Pun Penting Juga .. Sy Pun Sama Hb Low 10 Then 1 Bulan naik 2 kg .. Nurse Ckp.. Takut Nanti Mummy Kena Darah Tinggi ..Bahaya Utk Baby N Mummy .. Sy Pun Paksa Diri Pergi Appointment 1 bulan 2 Kali.. Sy Syg Anak Dlm Perut. Sy 23 weeks

Mungkin sebab berat. Ada pengiraan untuk kenaikan berat setiap bulan. Nurse tak bagitahu ke kena datang untuk apa?

8mo trước

Okay btw awak dah berapa weeks, mungkin regular checkup je kot. Pengalaman saya, saya dah ada gdm. Berat saya pernah naik mendadak juga, dalam 2kg++, so nurse inform kena pantau tekanan darah/bp pula. Pernah baca dari comment ibu2, kalau berat naik lebih dari jangkaan, ada yang kena minum air gula dan ada yang kena check bp tu. HB tu biasanya ikut advice doc/nurse. 11 tu kira okay la, saya hb 10 je 😅