Air sejuk semasa hamil

Hi. Baru baru ni sy baru buat scan utk confirmation hamil. Tp slps selesai dctor nasihat utk tidak minum air sejuk. Ada tak mcm sy? Ini kandungan sy yg kdua. Hamil kalini sy sllu haus nak sgt mnum sejuk sejuk.#ingintahu

1 Trả lời

Sama macam saya sis , dari awal pregnant gilakan air sejuk . Kalau tak minum rasa mcm tak minum apa2 air . Dahaga sangat . Sekarang trim 3 extra sikit , air sejuk plus ais batu . Tak pepak atau kunyah ais batu tu tak lengkap saya rasa kalau hanya minum air sejuk . Ada kata effect gigi , tapi baru ni saya ke dental . Doktor cakap gigi okay tak effect apa . Tak sure la lain orang lain badan dia reflex .