Sy hamil 9 mgu. Slps scan di klinik swasta, doc mengatakan usia kandungan sy baru berusia 7 mgu

dan tiada heartbeat. Doc nasihatkan utk terus ke pakar utk dptkan tarikh cuci . Tp xda sebarang pendarahan yg berlaku. Adakah normal ?#ingintahu

9 Các câu trả lời

masa saya preggy anak first, tarikh lari jauh sis.. sepatotnye 8minggu klu ikot last period.. tapi doktar kata baru 4 minggu.. untie saya ckp better tunggu.. if x jdi, benda tu akan turun sendiri.. saya pon x g hospital untuk cuci.. tunggu lagi sebulan n check balik, alhamdulillah dah ad baby n heart beat.. terus buka buka pink times tu, alhamdulillah anak saya skrg dah 1 tahun 4 bulan.. cuba sis repeat scan lagi 2 week.. berdoa banyak² supaya ad keajaiban berlaku.. jgn pergi cuci dulu tau.. tunggu lagi 2 week or 3 week untuk repeat scan..

Salam sis. sy skrg klau ikut lmp dah 10 weeks. mase scan 8 weeks , doc just nmpak kantung usia 6 weeks and suruh repeat scan lagi 2 minggu. after 2 weeks scan balik kandungan dah 8 weeks with heartbeat. so, doc ckp ikut usia scan 8 weeks and x ikut lmp. doc cakap maybe ovulation lambat. sy Ase better sis tgu lagi 2 weeks utk repeat scan dlu. mana tau sis pye ovulation lambat

Sama kes macam saya. 8/6 pergi scan , kandungan 8m5h tapi dokter kata baby 7m3h & tak ada heartbeat tapi dokter suruh tunggu 2 minggu lagi scan balik. 17/6 saya pergi klinik lain scan Alhamdulillah dokter kata baby 9m6h & dah ada heartbeat terus buka buku pink. Cuba sis pergi klinik lain repeat scan

refer klinik lain dlu sis. sy refer 3 klinik swasta yg berbeza sbb tarikh lari dan doc ckp xda kantung masa tu .. tp naluri sy ckp sy mmg pregnant. bila ikut lmp dh 12w tp scan bru 10w sbb ovulation berlaku lambat.

Salam. Its happen to me last year. Ya pergi pakar then sepanjang tempoh menunggu tarikh cuci tu pakar akan follow up. If sama je keadaan baby, then akan cuci.

normal tu sis. masa saya check sepatutnya kandungan 9minggu3hari tapi scan jadi 8minggu2hari. awak try scan lagi 2 minggu.

Tak pasti sis. Cuba pergi klinik lain untuk tahu betul ke dah takda heartbeat.

If ada bleeding and sakit perut awak pegi check terus hospital okay 🤍

cuba refer ke klinik lain..