Kandungan saya dah masuk 38w4d baby masih relax dalam perut

Baru balik dari checkup kk. Nurse kata kepala baby dah kat bawah tapi masih belum masuk tulang pinggul..cmtula lebih kurang. Hati ni tiap hari doa beranak awal biar tak overdue. Banyak jugak bergerak kesana kemari,bersama suami ..tapi baby masih nak relax,jadi ibu nya ni layankan saje..nikmati makanan yg sedap2 sebelum menghadap menu berpantang🤣 Dengan kaki nya bengkak sampai setiap kali check mesti nurse tegur pasal bengkak sangat kakinya🤣 Mommies2 ade ke yg due 1/6 jugak tapi dah bersalin? Huhu..share la tips2 nak bagi baby kluar cepat. Atau ada apa2 makanan yg bole buat saya bersalin cepat ke.. Senaman kupu2 tu menjadi ke? Nak bersama suami mcm dah tak larat dah sebab ari2 tu dah rasa ngilu sangat dah.. #advicepls #bantusharing #firstbaby

11 Các câu trả lời

Sama laa dgn sy, sy due date 2/6 tp baby tgh best lg duk dlm perut. Baby dh masuk jln cuma tak betul2 kebawah lg n takde tanda pape lg. risau juga kalau overdue. Harap2 bersalin laa mggu ni. Hari2 buat squat, berjalan byk n senaman kupu2 tu. Semoga Allah permudahkan urusan kita semua. In shaa Allah, Ameen. 🤲🏻

1y trước

Amiin. Semoga dipermudahkan urusan sis bersalin nanti. Saya belum ada tanda lagi. Puas dah mcm2 saya buat bgi baby masuk laluan..tapi dia nak enjoy lagi dlm perut ibu dia huhuhu

Sy due 7/6 still takde tanda bersalin, nurse kata baby seronok duk dlm wlpn kepala dh turun and nurse kk bgtau kll mmg nk bersalin berat akn kurang atau xkan naik so much sbb kt akn krg selera.. sy pulak seminggu dh naik 1.9kg kena marah kat nurse 🥲

1y trước

Tula..baby masih nak enjoy dalam perut ibu dia..hahaha takpela,harap2 dalam masa terdekat ni bersalin la kita kan. Takut betul kalau overdue. Taknak induce paksa🥹

Due saya pun 1.6 anak first . Tp start 36 weeks ritu jalan dh buka 2 cm doc srh balik dlu , sampai skg xde tanda nak bersalin lg cuma kdg2 tu terasa braxton hicks tu tp sampai skg blm sakit kerap setiap 5 min tu 😅 risau juga overdue

1y trước

Semoga dipermudahkan urusan sis bersalin nanti ya,doakan saya juga❤️

Sya due 10/6,dh selamat bersalin 21/5,sya buat senaman kagel dgn kupu2 setiap hri,buat kerja rumah sikit2, 20/5 ad buat open house bdiri lama msak rendang, kari & laok

1y trước

sy pun due 10/6. Tanda2 nk bersalin masih belum ada lagi. cuma selalu rasa sakit pinggang and kaki bengkak. hujung minggu ni baru nak balik kg nk bersalin dan pantang kt kg. hopefully sempat lah

Saya due 6/6 takde tanda cuma sakit pinggang yakmat . Tiap malam bersama suami . Dengan harapan ada bukaan sebab haritu check jalan tak buka lagi .

1y trước

Saya dah cuba kerap bersama suami tapi tulah,tak berkesan🤣

Saya 03/06 due date, ni first baby..kepala baby dah kat bawah tapi dr kata belum masuk laluan jugak..sy tak ada turun apa2 tanda lagi..

1y trước

Risau sgt2 kan kalau overdue. Harap2 dlm masa terdekat ni baby nak la masuk laluan dia. Amiin

jadi je. kena try mcm2. sy selain sllu berjalan n bersama suami, sy sllu jalan itik n buat ketuk ketampi jugak.

1y trước

Oh ya! Tak terpikir nak buat tips jalan itik ni. Baru teringat skrg. Tq sis😁

sy due 1.6 jgk bby msih srnok dlm perut , hri2 dh pjuk suh keluar haha . mak nya tkut overdue 😮‍💨

1y trước

waa best nya , skrg mcm mn sis

sy due 2.6 Alhamdulillah pagi td bersalin dh. smlm buat makan makan masak berdiri lama hahaha agaknye sb tu kot

1y trước

Alhamdulillah tahniah sis..Berdebar pulak denga😅

Sy due 8/6, masih belum ada tanda jugak. Harap2 jugak taknak over due 😅

1y trước

Semoga tak overdue. Tapi apa2 pon harap dipermudahkn urusan kita bersalin nanti amiin🤲🏻