Period On time

Baru 3 bulan kawin, sedih tgk kawan kawan lain dah ada isi? period tiap bulan on time je ni... Ada org ckp kalau badan comel ni susah sikit nak lekat. Betul ke?

39 Các câu trả lời

sy lps kawen suami terus kena panggil masuk bertugas, 4 bulan sy pjj dgn suami tp rezeki msa tu baru lekat itupun gugur 2 bulan kemudian. badan kecik ke besar ke x jd masalah. Allah bagi bila tiba masanya. no need to rush benda yg diluar kuasa kita. sambil usaha tu enjoy dulu hidup berdua dgn suami✌🏻😊

Biasala mula2 khwin. Mesti fikir, bila aku nk mngandung. Sabarla, ada rezeki awak la tu sis.... Baru 3 bulan kan kahwin. Sye dulu 8 bulan bru lekat. Adik ipar sye, mungkin rezeki dia awal bunting plamin. Sayu sangat ati ni sdgkn sye dulu yg nikah. Tpi rezeki dia awal nk wat camne.

Jangan terlalu stress.krn stress pun punca susah nk lekat.btol bdn yg comel susah sikit nk lkt sy pernah dgr sis cuma makann yg sihat tp jgn makan or minum ubat kurus ye.kerap bersama dan tukar2 position ktka bersama.selalu berdoa ketika hari jumaat atau hujan turun lebat iAllah sis.

Saya setahun baru lekat sis. Time kahwin dulu ingat dapat anak awal. Rupanya tak. Saya sabar. Sampai terfikir yg saya tak boleh pregnant. Lepas setahun Allah bagi rezeki anak tu waktu annivesary saya. Now dah 30weeks. So sis sabar je okay. In shaa Allah ada rezeki sis nanti

bersama pagi2 buta, waktu tengah subur. i. Allah berhasil. cuba la.. tp sebenarnya bila dah ada anak ni penat sikit. takde waktu rehat... nak rehat kena tggu dia besar. saya yang comel waktu prgnnt 83.5kg.. skrg dah jadi 56kg sebab tak berhenti jaga anak.

Chill sistur. 3m masih awal. Masih mood honeymoon. Kalau setahun usaha & masih takde lagi, gi la check kesuburan or something. Sis boleh baca tips kat page saya, ada post. Nanti ada anak, takleh nk manja sgt dgn suami. Tido pon tak cukup. Doa banyak2 ok 😇

awal lg 3 bulan...nikmati dulu hidup berdua...jgn nak anak cepat sebab tgk kawan dh berisi...nak anak perlu bersedia fizikal dan mantel....sekadar nasihat...happy2x dulu hidup berdua..t dh ada anak dh sibuk ngan anak....

5y trước

Setuju sgt sis..

Jangan sedih sis. In Shaa Allah ada rezeki sis nanti. Kalau stress pun susah nak lekat. So jgn fikir sgt. Enjoy berdua dengan suami. Jangan putus asa. Akak nak masuk 4tahun baru dapat anak. Semoga Allah permudahkan urusan sis.

Jgn stress2 fikir.... Doa moga2 ada rezeki insyallah mudah-mudahan... Sy kwin dis 19 hritu.. Niat klu ada rezeki alhamdulillah... Tup2 rezeki Allah nk bg awal.. Now 9 week💕doakn sy dan baby selamat sampai bersalin nti🌹

Rmi je bdn comel, lekat gk. Bru 3 bln kawin, take ur time. Spen tym dgn suami, g jln2. Nti da ad bby cpt sket kki, cpt pnt, xle jln jao. So skg bole la travel g mne2 smntra tu n myb jgk lei ajk suami cbe sesuatu yg bru