sejak2 pregnant saya sembelit . macam mana nak buat biar tak jadi macam ni😭

1 Trả lời

First, minum air suam 1/2 gelas tiap kali bangun pagi. Pagi2 minum air suam sebelum sarapan mmg baik utk penghadaman. Second, minum Nestum (prunes and kurma), sbgai sarapan pagi instead of milo or teh semua. Ibu boleh juga makan black grapes (especially this) and apples, semua ni bagus utk penghadaman. Badan perlukan air yg secukupnya so kena rajin minum air suam ya. Kalau ibu ada morning sickness, x boleh nak telan air semua, so maybe try black grapes je dulu and ibu x kan rasa mual sgt.

2y trước

thankyou sis ☺️