Mommies yang ada pengalaman bawak baby naik flight. Share perkara yang perlu diambil perhatian

1 Trả lời

saya pernah bawa baby masa tu baru habis pantang. tapi jarak dekat ja dari utara ke Selatan. before naik tu make sure pampers baru tukar jangan bagi tidur dulu, main dengan baby lama2 sampai dia letih. baju seluar lengan panjang. macam saya pilih seat depan yang ada baby coat. masa saya naik stewardess bagi bantal n blanket untuk baby. masa nak take off better bagi baby susu supaya dia tak rasa telinga kedap tuu... saya direct breastfeeding, so just cover ja baby bila nak bagi susu... kalau baby minum botol, boleh isi susu siap2, naik flight boleh mintak air panas kat steward.. better naik waktu malam, lewat malam lagi bagus. saya masa tu naik flight last. so memang time tidur baby.

9mo trước

thanks sis, sgt membantu perkongsian ni