Adakah result opk tu menandakan hamil? Sebab lagi 3 hari nak period..

12 Các câu trả lời

Asal xguna covid test jgk utk test kehamilan 😂 haha sori..sis kene tahu function tester2 ni..opk tu fungsi dia utk test kehamilan ke? Jgn keliru..guna upt utk kepastian..pastikan baca instruction dan label utk tahu result2 dia.. Heran jgk org2 yg selalu duk tnya2 sedangkan dh jelas kt kotak result dia..sy pon 1st mom to be..tapi sy baca smpai hbis manual dia..dpt 1 line dh fhm..dpt 2line trus ke klinik utk sahkan.. Fhm..mngkin ada org yg excited..nk share kan..hehe Fyi sy pon ada guna opk bape hri sblm period dan result dia keluar double line samar2..tgu 5 hri delay period test upt nah double line terang2..sis tgu je tgk delay period x..kalau delay terus check..inshaallah ada rezeki, ada..sy doakan

7mo trước

2 minggu tu lau guna upt naik double line mmg cnfirm result dh

UPT = urine pregnancy test untuk check pregnant ke tak OPK = ovulation prediction kit untuk check waktu subur Betulkan pemahaman. Kalau positive OPK tak semestinya UPT positive. Sometimes ada yg positive OPK, positive juga UPT. tapi paling tepat adalah UPT. Tak digallakn utk check guna OPK nnti false positive pregnancy. So in the future, sis nak check mengandung atau tak, sila guna UPT ya

Saya try opk semua tak valid, pelik jugak rupanya mengandong.. so mostly 30 hari saya try opk semua tak valid. Tergerak nk try upt alhamdulillah mengandong.. so kalau opk tak valid mungkin mengandong, tp kalau opk positive tu maksudnya waktu subur.

7mo trước

Ok sis..tq

Ada org mcm tu.. blh detect.... tapi sy nasihatkn jgn percaya sepenuhnya pada opk. Sbb opk utk test kesuburan. Blh bg awk false hope, better tunggu period delay & retest balik guna upt..

7mo trước

Tq awak

If puan ada PCOS.... OPK ni mmg kjap positif ..kjap negatif. better tunggu je delay period.... Saya doakan puan dapat double line upt🙏🙏

7mo trước

Maybe puan baru je nak masuk waktu subur.... Puan try je BD..... mana tau rezeki.....

Ada org opk positive tapi esok lusa period...tapi gmbr kedua upt Tu negative kedua² nya setelah sy kuatkan brightness and besarkan gmbr...pada Mata sy la ye...

tujuan OPK utk check kesuburan dear. OPK xboleh nak check kehamilan. gambar kedua awak tu UPT ke. kalau UPT sy nampak negatif

bergantung juga. kdg nk period pon opk ley jd almost nk terang juga. tp btter tgu lepas lewat peripd nt test lg upt

7mo trước

Ok awk..tq..tapi ade tak rasa sembelit kalau nak period

Opk check kesuburan.Upt check kehamilan. Gambar no 2 tu upt kan? Kalau upt tu negatif

mgkin hormon awk lari sikit bulan ni jd opk baru nak subur.upt -ve tak hamil awk

7mo trước

Tak pelik pun awak 2x subur. Mmg boleh