Apakah simptom hamil 3 minggu berdasarkan pengalaman ibu-ibu?

30 Các câu trả lời

Kalau awk nak tanya simptom hamil 3 minggu tu jawapannya adalah SAMA JE SIMPTOM DENGAN NAK PERIOD takde bezanya. So klu awk rasa semua simptom mcm mengandung tu boleh jadi itu juga simptom nak period. Nasihat saya sbgi seorang yg suka sgt simptom spoting spnjg ttc 4th sy tu kurangkan baca or rasakan simptom before awk nak period tu. Klu kita jenis yg suka fikirkn simptom2 ni apa yg kita fikirkan tu automatik terjadi sma kita dia mcm yg awk rasa awk tu mengandung je tp bila cek upt negatif, kdg dia buat kita delay period sbb stress fkirkan simptom2 nii.. Saya kata bgni sbb spjg ttc sblm sy berjaya hamil dlu sy pun suka simptom spoting, sy suka baca tanda2 awl hamil kat google suka tanya kat platform apa tanda2 awl hamil dan sbgnya, sbb kn ni bnyk simptom yg sy rasa sy juga mengidam certain food smpi nangis klu x dpt makan apa yg saya ngidam tu. haa smpi bgtu jadinya, sekali lewat haid hampir sebulan cek upt ttp negatif. xlama lepas tu period. Spnjg 4th bgni la sy, smpikn sy penat dan redah je. Bila sy x stress2 nak tau tanda2 hamil tu barulah saya berjaya hamil..

11mo trước

So true ✅

Kalau saya, bdn panas mcm demam tapi tak demam pun, selsema. Lepas tu suami sya suka pening. hehe, tapi hari tu sya tak tau prgnant, tapi sbb sya ptg g zumba, mlm tu trus sakit belkang belikat tu, kdg tngh makan dia tangkap, bdn mmg suam2 panas tu la, tapi esok pagi tu cerdas elok je. Lepas kawan saya ckp pelik je tngk kau ni, ce try cek utp, msa tu lagi 10 hri nk period, mmg samar, esok tu due period, mmg terang jgk, smpai la tak prcaya hri2 sya try, btw sblum kndungan tu, sya prnh gugur dua kli.Alhamdullilah selamat lahirkan baby zumba saya bulan 6 hri tu🫰

bila saya ingat balik, simptom sama je macam period. sebab saya kalau period mmg period pain 100% 😵‍💫 badan sakit emosi lenguh semua lah nak jalan pun sakit minggu kedua period saya delay lagi, time tu emosi mmg tak teratur langsung sikit sikit nangis sampai husb pun fadeup sekejap 🤣🤣 last check upt double line 😝 depends on orang juga simptom lain lain ada yg takda simptom langsung. saya simptom macam nak period overreacted simptom tapi saya takda alahan

saya 3 weeks samar2 upt n dpt rasa mengandung sbb ada simptom lenguh bila berjalan, penat n sengugut yang amat. Padahal lambat lagi nak period. Biasa sy sengugut sehari sblum nak period. Selera makan bertambah , tak kenyang2😅 Tapi bila tanya orang pengalaman, diorg suruh sy tggu je delay period sbb katanya mungkin false positive sbb effect nk period dgn mengandung sama even sbrnrnya sy yakin sy dh pregnant sebab klta je yang tahu n rasa perubahan badan kita huhu

11mo trước

ye sis

Xrasa apa2 pon, siap boleh angkat kotak berat2 lg. sbb period x delay lg so xterfikir langsung tgh preggy. Bila dh delay period few day br buat upt test and positif. Lepas tu br start sakit bahagian pinggang, morning sickness bila dh masuk 8 minggu keatas. Now dah 19 week morning sickness pon alhamdullilah dh hilang.

saya cek awal seminggu seblm period naik line tpi samar..guna ClearBlue 1-2week pregnant...now dah 18 weeks detect pregnant seawal 3 week tu sbb kencing kotor...mmng setiap kali pregnant mesti ada kencing kotor skit..sakit kt bawah nk kencing...tu dpt detect awal...

11mo trước

tapi saya baca google kan sis , maksud nomhor2 kat clearblue tu kalau 1-2 tu maknanya dh 3 4 mnggu 😭 smlm bru cek alhamdulillah pregnant bru sbulan jgk

saya demam panas 2 minggu berturut2 lepastu start pitam dgn hilang selera makan tapi masa tu tk check upt lagi sbb ingatkan kesan dari demam tu ... period delay 1minggu bru check upt ... rupanya +tive alhamdulillah hehe dpt tau pon masa 5w tk silap

sure ke pregnant sis? 3 minggu awal sangat lagi tu. dah check UPT? selalunya around 3 minggu tu progesterone baru nak naik, implantation baru nak jadi. jadi simptom-simptom progesterone je semua tu

Kalau sy 3minggu xde lagi rasa loya ke apa, cuma feeling mcm PMS gitu je. Tp yg membezakan dgn PMS dgn pregnant, sakit tek saya lebih lama kalau preggy berbanding PMS cuma dtg sakit tek 2,3 hari sblm period dtg.

3 minggu masa tu xtau dan xsedar peknen. rasa mcm penat sgt. balik.krje somi ambik tido dlm kete..lain mcm rasa letih dia. asyik nk rehat nk tido. pastu tergerak hati nk cek peknency test positive rupanya