Hai mommies . Boleh share tak mommies semua datang period baby berapa bulan selepas bersalin ?

20 Các câu trả lời

Saya datang period masa belum habis pantang 100hari (first period 25/4). Mula-2 ingatkan darah nifas belum habis sepenuhnya. Then bila pergi checkup anak sebulan (30/4), nurse tanya ‘dah period ke’. So saya jawab ‘ada keluar darah tak sure darah haid atau nifas’. Nurse ckp, yg tu consider darah haid sbb darah nifas sampai 60 hari je. Nurse ckp kitaran haid setiap org tak sama selepas bersalin.. ada yg period awal, ada jgakk berbulan-2 baru period. Kebetulan masa 30/4 tu, saya plan nak try inj depo. So skrg dah bulan 5, belum ada tanda-2 nak period lagi. Saya takde masalah kitaran haid, mmg datang je tiap bulan (cuma tak tentu tarikh). Saya pun tngh monitor side effect lepas ambik depo since saya baca bnyk jgakk yg ckp inj ni ‘menganggu hormon’. Contohnya berat badan naik, muka berjerawat, selera mkan tinggi, period jadi delay ataupun kalau period tapi akan jadi period yg panjang dari biasa & etc.

saya merancang sendiri, anak fully bf. 3 tahun bru period, period 1st time then sangkut anak ke2. tp anak ke2 umur tak pnjg, gugur masa week 6 sbb janin tak menjadi. alhamdulillah ni dh mengandung 5 bulan, btw saya period regular. lepas gugur pun sama period regular juga.

Kalau saya mula period balik lepas anak masuk 3 bulan. Itu pun period tanpa sedar sebab senggugut dah hilang tiba2. Sebelum ni masa bujang dan sebelum pregnant, sy alami senggugut yg sgt2 teruk.

saya 3bulan xdtg period,lepas anak umur 4bulan mcm tu..fully bf..xlama lepastu,period dtg mcm biasa balik ..ikot ats badan masing" rasanyaa...

anak 1,2,4 period dtg lepas 3-4 bulan.. tp ank ke3 lepas 2 tahun baru dtg mgkin sbb sye fully BF.. xda ambil apa2 perancang selain kondom..

Saya lepas sebulan tu terus datang period awak, yang heavy period pula tu… darah keluar lagi banyak dari nifas

saya 2 bulan lepas bersalin dah period.. anak sebelum ni 4 bulan stgh lepas bersalin baru period balik

ikut atas badan masing2. mcm sye, both baby after 3m+ dh period & fully bf.

anak saya 7 bulan baru saya datang period. fully bf. and rancang sendiri

saya lepas habis darah nifas selang seminggu period