Pregnant second baby afternoon czer 8 month

#bantujawab #Sharing_dong_Bund Hi mommy ada x sni pengalaman yg pregnant anak first czer lepas 8 bulan usia baby first tu dah pregnant lg .. dan skg usia baby first 10 bulan yg second dlm perut 2 bulan .. apa risiko ? Dan bole ka dan ada peluang untuk melahirkan secara normal untuk yg kedua ni .. ada x yg bernasib sma mcm saya .. saya risau la dan serba salah campur sedih dan happy .. fikirkan keadaan dan risiko nnt Hmm .. trauma nk czer lg . Memang x plan nak ada baby lg tp rezeki dapat lg Hm .. please bg pendapat mommy yg ada pengalaman sama ??

13 Các câu trả lời

tgk keadaan kita jugak. tp mostly akan suruh czer je sbb boleh trus bukak dr parut lama je. plus klau poor spacing risk utk premie baby pun ade. sbb klau paksa jugak nak normal tp 1st czer after preggy 2nd pun less than a year, takut ade possibility rahim pecah sbb paksa utk normal. moga awak ade rezeki utk bersalin normal. klau mmg nk jugak then kena strict jaga mkn mknn sihat n kesihatan plus x boleh main bedal mkn n layan mengidam sgt. exercise pun kena kerap once kandungan dh stable

2t trước

Aminnnn2 semoga dipermudahkan semuanya ya 💕💕

sory sis sya nak tnya. sis rancang sendiri or ada ambil perancang. sya 1st mom ank bsalin czer. dlu time pantang tumpang kk kampung sya. sna ok bg sya rancang pkai pil. bila balik kk rumah sy sna paksa pkai depo sbb tkot risiko sy bru ank 1 je, then sya ok je. tp lps tu, side effect cucuk tu badan sy naik mdadak sgt, pinggang selalu sakit, klu jalan umpama kne cucuk2. tu nk tnya sis rancang mcm mna

2t trước

Saya rancang dgn pil je sis .. tp tu la rezeki lekat juga Hm

Hi mommy, depends pada keadaan badan kite sendiri…follow up je dgn doktor… kuatkan semangat dan amalkan pemakanan yg berkhasiat utk ibu dan baby… semoga Allah permudahkan segala urusan mommy and baby… mula2 kkm mmg bising la sebab jarak terlalu dekat… tapi kite pun kena tegas dgn dia org… yela, rezeki dtg dari Allah… takkan nak gugurkan kandungan plak kan…

2t trước

Thankyou sis .. doakan saya selamat dan d permudahkan semuanya nnt aamiin

sis blh try cari post pasal ni , ramai mommies yg share journey dorg. ada yg dpt bersalin normal walaupun jarak rapat, ada yg kne czer atas faktor kesihatan semasa. enjoy je ur 2nd pregnancy journey, jgn fikir yg bukan2, doa je yg baik2. call kk untk bukak buku scptnya. semoga dpermudahkan sgala urusan sis ☺️

2t trước

Ya thankyou sis .. harap saya dapat bersalin secara normal doakan saya ya sis .. aamiin

Saya pun first baby czer , lps 9 bulan pregnant lgi .. due awal bulan june tp awal bulan 5 ni kena jumpa pakar utk tgk keadaan boleh normal atau czer lagi .. so far 8m+ pregnancy ok je parut czer pun takde sakit. Cuma dh hjung2 ni tk larat sgt lagi2 nk angkt ank first sbb dh berat kan ..

1t trước

hi sis , sy yg ckp nk share lps jumpa pakar 8hb tu .. tadi saya dh g hospital .. doc bagi peluang utk bersalin normal tapi 6-8jam je kalau takde progress kena czer jgk and dia ckp peratusan utk normal tu lebih rendah skit sbb saya dlu lama kt labour room tp tkde bukaan dgn ketinggian saya tk brp tinggi .. so tggu jelah skrg smpai due date saya 4/6 kalau tkde tanda jgk nnt 4/6 tu kena g PAC serah diri

Sy pn czer ank pertama, skrg tgu ms nk bsalin yg kedua, jarak 4thn..wlupn jarak lama tp sy pn xpsti blh bsalin normal or czer, bgantung pd fktor kesihatan. Apa yg penting sis jgn stress, jga kesihatan dan bykkn doa smoga Allah mudahkn sis lalui tempoh semasa mengandung dan melahirkn..

2t trước

Ya sis .. syukur la awak jarak 4 tahun dah kan .. saya doakan awak d permudahkan bersalin secara normal nnt juga ya sis .. semoga semuanya selamat ..

adik saya baru bersalin anak kedua baru ni. anak first dia csec, baru setahun setengah. alhamdulillah boleh bersalin normal. boleh vbac atau tak ni ada banyak faktor. sis boleh study dulu. cuba follow and scroll2 @vbacfacts kat ig. then nanti bincang dengan doktor.

2t trước

Ya semoga saya ada rezeki mcm adik awak sis .. dan semoga semuanya d permudahkan aamin ..

hi awk, awk sma mcm sy, sy due bulan 12 thun ni, sy mula2 pun rsau tp doc kk positif sgt alhamdulilllah dia ckp jgn stress in shaa Allah xdk apa2..rezeki Allah bg.. tp kli ni kita kena jga lebih skit ye sebab kita czer pon belum ckup sethun kan.. apa pun be positif ok🤗

2t trước

Ya awak syukur la klu mcm tu .. kuat semangat awak .. tp saya due bulan 11 ni 🥹 .. bole tau x anak first awak czer jg ke? Dan brp usia anak first awak skg time awak pregnant kedua ni

biasany 2nd pregnant kena czer gk sis sbb poor spacing . tp ada je yg jarak setahun boleh normal, tu pn kalau xde risiko apa² sis n tgok luka czer okay ke x n keadaan rahim jgk . semoga dipermudahkan segala urusannya. amin

2t trước

Tu la sis itu yg bermain dlm fikiran saya skg ni .. doakan saya dapat bersalin secara normal ya sis

kalau Dr kata czer ikut je cakap Dr. anak jarak dekat risiko rahim pecah kalau contraction kuat sebab bekas czer yg lama tak sampai 2 tahun lagi.