Pesanan saya

Bakal2 ibu nanti berpantang lama tau dengan ais batu , mungkin ade orang tak percaya. Dan bila dah kena baru dia tahu(macam saya😅) , dlm sebulan je pantang, terus minum air kelapa muda sejuk2 , habik kauuu !hadap sakit urat. Kaki tu xyah cakap lah hari2 lenguh bahagian betis , kedua2 belah pula tu😭😭terpaksa urut dlu sebelum nk tdo, klau x mmg xleh tdo la. Skrg dh dua tahun masih terase lg ,cuma jarang2 x sekerap dulu.. tp makesure kaki xboleh sejuk😞 #ais #Berpantang

Pesanan saya
23 Các câu trả lời

uishh sy pantang ais anak 4 pn memg 6bln. kekdg 8bln. sethn tu x mampu sbb cuaca panas. huhu. xpnh la less 6m

sy habis pantang bedal semua.. alhamdulilah x ada sakit urat apa pun.. cuma sy elakkan bnda² berangin sbb anak sy fully bf..

2y trước

nangka, kubis.. kubis sy x blh mkn anak kembung.. ubi & bnda² yg lain yg jenis berangin

air klapa mmg stahun bru bleh mnum sis. .klau ais tu bleh gagah 3 bulan je pantang pun ok..kelapa mmg xleh.urat

bergantung pada badan. jika amalkan gaya hidup sihat -bersenam, makan makanan berkhasiat, insyaAllah ok.

tgk org jugak sis.. kalau boleh boleh lah.. kalau tk boleh mmg xboleh buat apa kena pantang je la

iced tu ok je sis. lepas pantang terus minum. yg tak ok kelapa. kelapa mmg sejuk & tajam

air masak yg disimpan dlm peti sejuk pon xleh minum ke selain ais kiub/batu?

Bmi okey ke? Atau awak overweight? Kalau overweight mmg antam kaki lah.

Thanks info😀👍🏻..Ikut petua orang2 dulu.Berpantang 😀👍🏻

ibu menyusu minum ais atau air sejuk boleh penyebab baby batuk ke ?