Berat badan

Bahaya tak kalau berat badan tak bertambah dari 1st trimester? Saya 16 weeks sekarang. Berat sama je dgn masa mula2 checkup pregnant dulu. Tp perut makin besar. Scan baby pun makin membesar

4 Các câu trả lời

Dulu tgk orang pregnant syok jer. Sekarang alami sdri, memang banyak betul pantang larang. Xmakan masalah, makan pun masalah. Kena jaga makan betul2. Sblm pregnant main redah je nak makan apa. Berat naik pun salah, xnaik pun slah.🥲 every month setiap kali nk prgi kk mesti neves even dah jaga makan. Takut berat naik mendadak🥲 bising 1 kk nanti

tak bahaya kalau berat baby naik. tapi mcm pelik pulak kan berat baby naik, berat ibu tak naik sedangkan baby duk dalam perut ibu. tapi tiada yg mustahil. as long as Dr/nurse tak cakap apa, means okay jela tu

samaa la, saya pn berat badan taknaik 😂 makan mcm biasa. alahan cuma 1st trimester haritu je, pernah tanya doc, doc ckp as long as baby sihat berat baby okay, okay la tu 🥰

mesti mummy kurang makan/masih alahan kn..sbb sy pun mcm tu.. berat badan kurang 2 kg.. dari start alahan sampai skrg berat tak naik²...

8mo trước

tapi saya bukan jenis alahan. saya makan cam biasa, tp saya cut junk food n sugar. sbb risau kena kencing manis. tu saya tanya tu sbb kalau ibu yg alahan make sense la kan. ni saya alhamdulillah hb sentiasa tggi, lain2 takde masalah