FPP ATAU SWASTA

Bagi pendapat,yang mana satu okay?

9 Các câu trả lời

Saya hri tu,chcekup mmg kerjaan, tapi sbb nk bersalin swasta,kena g chckup sekurangnya 3 kali dengan dorg, tapi dsbbkan sy nk brsalin tu dia mcm wisma, doc tak ramai hanya 2 org doc je situ. Tapi nak jdikan cerita 35w sya dpat drh tinggi, warded kerajaan 3 hari,so dlm 3 hri, i ada jumpa doc pakar O&g msa tu, n dia bgi pndapat, baik u prgi kerajaan, n dorg bnyak pakar sna, sbb u risiko, kalau apa2 dorg akan refer kerajaan. Lepas tu mmg i prgi kerajaan je, n amik first class

10mo trước

Boleh share nama hospital swasta tu?

tgk juga awak ada komplikasi ke tak. kalau sy haritu private , ada risk untuk czer. sbb bby breech. last mnute tukar beranak di gomen . naswb baik buat decision yg betul. sbb kne emergncy czer. swsta 20 k smpai tu kalau emergncy czer. tapi kalau duit tkde jadi masalah, bole pegi swsta terus.

If money not an issue thn go for swasta. Kat swasta kita bukan nak pikir pasal harga delivery je atleast standby la 30k-40k mcm tu atleast ade dlam tangan. Kite taktau apa2 blh jadi mcm emergency czer ke, baby kuning kena stay nicu ke ape ke. Smua tu kena consider if bersalin swasta

12mo trước

Ya setuju. Kena standby 30k-40k kalau nak swasta. FPP standby 8k pun cukup.

Yes if ada duit go for private hospital. But i bru je bersalin 31/08 aritu n i amik FPP. FPP pon best for me. Your DR tu dia akan ada ngn u je. Layanan DR mmg superb. I aritu bukaan 8cm stuck for 5 hrs and last kene emergency CZER. My bill FPP rm6400+.

12mo trước

Hospital selayang sis

klu dr segi harga lebih kurg je.. bg sye swasta sbb dkt ngn umah.. FPP x sume hospital ade n mgkin jauh dr umah sye.. sye pun bsalin swasta.. kne 3x checkup sblum bsalin..

12mo trước

Susah tak nak transfer ke gov hosp?

ada duit lebih boleh terus ke swasta. bagi sy, sakit bersalin semua sama je. cuma beza bilik dan layanan. kena induce paling sakit.

12mo trước

itu salah satu. sy kena aritu drip induce sbb nak bg bukaan cepat. da overdue. bila da dtg contraction dia, x boleh bawa bincang sakitnya.

FPP.. duit lebih tu nanti boleh ambik CL atau duduk terus di confinement ctr

For me, if money is not your issue then opt for private

Kalau elective czer ambil lah fpp