Gbs: Cara pencegahan dan rawatan?

Bagaimana ya nak cegah GBS atau cara untuk elak gbs? Isteri saya sekarang sudah 21 minggu mengandung anak kedua. Dan sudah ada positif GBS. (Dah buat test) So, nak tau kot sapa² ada pengalaman tentang GBS ni.

1 Trả lời

Biasanya doc akan assume gbs akan dtg balik kalau hilang pn. Tp kalau nk cuba boleh avoid mkn manis n mkn yogurt asli. Apa2 pn nnt masa nk bersalin bgtau doc yg ada gbs so boleh on antibiotik..insyaAllah ok je