HB rendah

Bagaimana nak tingkatkan hb dalam masa sehari..

13 Các câu trả lời

Sy hb ari tu dri 12.2, 11.9 drop 11.2 kdng2 tkut lgi trun misi sruh jaga2 dah, ubt ambik je maltofer sbiji sehari sllu sy mkn kurma je 3biji pagi, tadi chek hb naek plak 11.6 sy tk mkn ubat pn sbb kdng2 terlupa.. Cme bulan ni ade lh cuba minum susu kmbing lazz lpas tu smlm suami sy ade beli susu kmbing fresh perisa kurma.. Ari ni chek naek plak 11.6 mgkin sbb tu kot.

dalam sehari susah lah nak naik kan hb. tp boleh lah elakkan minum coffee n jgn skip makan ubat yg doc bagi tu sejam before sarapan oh maybe sebelum tidur

Dlm sehari tu Makan mknn yg bikin tambah darah.. hati ayam/lembu,ikan bilis,sayur bayam dan buah jambu batu..ubat tambah darah jgn skip..insya allah..

Saya makn tembikai ..dari 10 lbih spnjang prgnant trus naik 11 lbih masa dh 36w ..skrg dh bersalin maintain 11 lbih je..

sy sepanjng pregnant 9bulan xpnah ok hb...maintain 10 je....mkn la ubat pape pon...still xjalan...😆

Makan kerang, buah delima, susu, jambu batu. And please jgn skip ubat tambah darah yg doc bagi.

Elak cafein.. Mkn mknn tggi zat.. Buahan cth delima, anggur hitam, buah tin..

mkn daging,minum jus oren tanpa gula atau makn buah oren dan jambu batu,,,

Bykkn mkn sayuran hijau & kurma.. Thats advice from nurse at KK.. 😊

Jgn ambil mknn or minuman berkafein