bacaan air ketuban

bacaan normal air ketuban sebenarnya berapa ye ibu2..kalau 9 masih normal atau tk?

8 Các câu trả lời

masa saya 21w , bacaan saya 8.7. doktor klinik biasa tu kata normal 9 😌 doktor klinik biasa tu suruh refer kk tmpat saya buka buku pink. hari yang sama, lepas saya minum banyak air , kk kata saya punya normal je . pastu suruh datang next scan 😌 dah datang next scan tu, kk confirm yang bacaan saya normal je , 9.3 something. doktor kk call hospital O&G dan jugak doktor pakar untuk confirmation. O&G kata normal. pakar kata normal 10 pulak 😌 so saya direfer ke hospital. ni tgh tggu tarikh appointment ke hospital pulak 😌 Doktor kk pun heran sebab setahu dia , 9 dah dikira normal . so 30hb ni scan baby di kk. awal bulan 9 ni pulak repeat scan kat klinik biasa & kk untuk 24w. klinik biasa tu sebab doktor tu minta repeat untuk sambung detail scan bahagian jantung baby dan nak check air ketuban semula . katanya haritu tak jelas sebab air ketuban kurang. so bulan ni saja , banyak kali repeat kk & klinik biasa 😌 koyak mental saya , ternangis dah haritu sebab penat 😂

2y trước

yeke sis,adeh...rsau plak sy..sy da 27weeks...takpelah smoga kndungan kita sama2 shat smpai mlhirkn ...

normal 12, sy dulu emergency czer sebab air ketuban kurang, jadi 6..tu anak lahir 29 week sebab tak cukup air ketuban..try makan buah tembikai ke..utk banyakkan air..boleh juga minta pendapat pada doktor ataupon nurse..9 tu kira berjaga²..

2y trước

keadaan baby mcm mna sis bila lhir 29weeks...sihat?

9 dikira on border, baru jer lepas scan kat o&g ampang. As per pakar kat sne 8 keatas till 20 is normal. so sis 9 dikira on border byk kn minum air masak mkn buah tembikai

2y trước

https://www.majalahpama.my/doktor-dedahkan-6-punca-air-ketuban-kurang-kalau-tidak-terkawal-boleh-jejaskan-janin/ sis blh baca sni...tpi 9 still ok sis no worries

harini 7/9/22 jumpa doctor pakar..scan baby alhamdulillah semua ok,berat baby 1.12kg?kandungan baru 30minggu☺️bacaan air ketuban 10.51cm..doc pakar kata semua ok

haritu saya ada tanya doktor dekat kk, doktor cakap bacaan tak boleh bawah 6 atau 7 saya tak ingat yg mana satu. sepatutnya 9 tu dikira normal je

biasa normal 5-25. 9 tu border dah, kalau kandungan makin besar boleh jadi air ketuban makin kurang

kalau normal tu till 20. saya punya bacaan 18

2y trước

Haah betul. Saya scan memang nak tahu air keuban je dulu, pasal yang first ada experience air ketuban tiba tiba kosong and kena induce, nasib baik kebetulan hari kejadian tu tergerak nak scan 😂

8-20 normal