Eczema atau ruam biasa?

Baby usia 4 Bulan,tapi sekitar muka bnyk ruam2 MCM Luka kecik yg buatkn bayi xselesa,nyusu pon susah sbb kerap Garu,kuku pendek,tapi bila keadaan terlalu gatal mula kemerahan Dan berdarah,tapi hnya sekitar muka bkn bdn dn tempat lain,4 Jenis cream DH Guna, sudocream,pureen cream, bepanthen cream,Dan lotion supaya kulit x kering. Baby Masih aktif cuma kurang nyusu,saya Akan bedungkn dia supaya dia tk boleh nak main sekitar tmpat yg Luka Tu,usia 4 Bulan Masih bedung tkot dia tak BOLEH explore plk.skrg bdn dia kerap panas , biasa demam dulu bru ruam Kan,ni ruam dlu bru bdn panas,Ada berkaitan ke?hm buntu betul#seriusnanya

6 Các câu trả lời

bawak pergi klinik utk kepastian..jgn main pakai je lotion..xtahu tanya

2y trước

DH bwk kak, mereka bgi cream celamin,lgi teruk jadinya,