Baby kalau sudah 2 bulan masih takut air ke?anak saya setiap kali mandi menangis mcm kena pukul..

BABY TAKUT AIR

4 Các câu trả lời

Ada bby yg suka mandi. Ada yg tak suka. Anak buah sy dlu kalau mndi mmg melalak akk sy kata. Ni anak sy bru 42 hari. Suka mandi. Lagi2 kalau nnek dia mandikn. Pegang baby kne steady. Kalau sy mandikn anak merengek sikit sbb sy tak pndai sgt pgg dia smbil mndikn. Air pn x boleh panas sgt, x boleh sjuk. Suam tu rasa kt blkng tapak tgn. Suam sikitttt je.

3y trước

🥰

Guna air suam. Suam utk baby bukan suam utk kita dah dewasa sbb kdg2 kita punya suam lain ngn suam baby. Then mulakan kaki dulu pastu belakang slow2 ke bahagian dpn badan baby. Sambil2 mandikan baby, mommy kena talk ngn dia or nyanyi. insha Allah baby akn biasa nti.

3y trước

tq sis bg tips..nnt sye try..

mnd air suam ke sejuk..klau bb x suke air sejuk mnd air suam2 siket..mule2 basuh kaki..baru basuh kepala..time basuh tu sis cakap2 ngn die..ble nampak die tenang bru letak dlm besen mnd badan.bb sy 3 bln lbh msih sy mnd kn mcm tu..

3y trước

sye mndikan dgn air suam..ok²..tq bg tips..nnt sye try..

mndikan baby dngn air suam.. basahkan kepala dahulu kemudian badan, bia bayi tak tekejut ..