baby new born

Baby sye baru hari ke 11, nak tanya normal ke baby muntah tapi kuarnya dri mulut n hidung kalau mcm tu normal ke ? Baby 1st,

9 Các câu trả lời

Baby Sy pon mcmtu dri bru lahir smpai 1bulan 24 hri msih ad kluar kt hidung n mulut. Pnh 1 hri smpai tkleh napas lbih dri 10 saat. Ksian sgt.. Kdg kite bkntk sedawakan.. Tpbaby newborn mmg susah sgt nk sedawa kalau susu bdn.. Lmbt betul nk sedawa.. Kalau susu formula cpt sedawa. Kalau boleh sblom tido sedawakan dlu.. Tk pon pas mnyusu pangku die smbil tggikan jepala n badan die dlm bbrapa minit sblom bringkan die. Kalau tkut2 jugak serongkan badan die sikit kepala n bdan tu tggi sikit bukan rata.. Nnti kalau die nk jeluak atau muntah kluar kt mulut je.. Sy pnh buat cmtu..

Normal.. Baby sy br msuk 2bulan.. Mmg lps lahir, sllu sgt muntah dr hidung n mulut.. Kene sllu burp kan baby, n tinggikan bantal.. Sy buat jugak ape yg org ajar cmni, tp sama gak bby muntah cmtu..

Ada bezanya muntah @ luak susu.. Sy pun first bby,, bby selalu luak susu dr mulut & kdg2 kluar dr hidung... sbbnya sy x burpkan bby slpas breast feeding... Kalau muntah kena jmpa doc...

kalau rajin muak susu tu mungkin perut dia kembung, selalu cek perut ye mami, tuam² perut, sapu minyak..lps nyusu sendawakan dia, kalau tak jd camtu la..cian baby..

Normal sis, lgipon saluran hidung dgn mulut kan sama. Make sure burp kan baby, kalau muntah keluar ikut hidung tu bersihkan je betul2 hidung baby tu.

Normal rasanya. Anak saya pun sampai 2-3bulan masih keluar keluar ikut hidung & mulut. Kena pantau je LA. Cepat2 bersihkan

Klu sy Lepas susu senget kan bby..usap2 skit blakang bby..klu nk tdo kn bby lepas susu mngerengkn..

. . Always make tge baby burp after feeding him / her supaya baby xmuntah

baby sy smpai 2bulan...3bulan dh ok